odlučila se za novi korak

Matija Vuica dva mjeseca od odlaska životnog partnera: 'Nastavljam gdje je Jurica stao'

28.02.2024 u 08:43

Bionic
Reading

Danas je točno dva mjeseca od kad nas je napustio glazbenik i životni partner čuvene dizajnerice i glazbenice. Povodom toga, Matija Vuica posthumno je objavila njegovu pjesmu 'Harmonija'

'Nastaviti dalje, otvoriti trezor u kojem je cjelokupno stvaralaštvo, sve melodije, poezija, skice, ideje, video zapisi; arhiv života Jurice Popovića. Trebalo mi je puno snage da se bar malo saberem i otključam ovu pjesmu, pjesmu moje duše', riječi su Matije Vuice.

'Video je već bio pripremio, ali ga nije uspio objaviti. Slijedit ću njegov plan i otpustiti četvrti singl sa začudnog albuma Preslagivanje, pjesmu Harmonija, light motiv njegovog života. Oazu harmonije pronašao je u 'Zelenom viru', netaknutoj prirodi, utočištu sklada, ljepote i mira. 'Ubaci me u svoju harmoniju. Stvori mi od života simfoniju. Budi mi luč i vječni plamen. Budi mi svjetlo, početak i Amen'.

Nastavljam gdje je Jurica stao, objavljivati singlove s albuma 'Preslagivanje' onako kako bi on to radio, te najavljujem i peti singl 'Cijeli život u jednu suzu stane' koji ću također uskoro objaviti. Uz Preslagivanje, Jurica je pripremio i novi album koji ću dovršiti s njegovim suradnicima. A dalje, čekat ću neke nove note koje će skladati u nebeskoj harmoniji', poručila je dizajnerica.

Izvor: Društvene mreže

Podsjetimo, ona i Jurica bili su jedan od rijetkih estradnih parova koji je ostao čvrst od mladosti. Upoznali su se u rodnom Metkovću, na šetalištu kraj Neretve, gdje su svi izlazili u to vrijeme. Svoju glazbeno-modnu karijeru započeli su u Trotakt bendu, a kasnije su suradnju nastavili u grupi Gracija. U svakom razgovoru, i ona i Jurica su naglašavali i uspješnu suradnju u kreativnim poslovima kojima su se oboje bavili. Zajedno su proveli više od čeiri desetljeća.

  • +3
Matija Vuica i Jurica Popović Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL