uživo s bendom

Matija Cvek najavljuje koncertnu promociju albuma prvijenca

23.04.2021 u 13:22

Bionic
Reading

U dvorištu Akademije likovnih umjetnosti 10. lipnja Matija Cvek će sa svojim bendom The Funkensteins uživo predstaviti debitantski album 'Izbirljivo i slučajno'

Koncert pred publikom bit će ujedno i prvo predstavljanje uživo albuma prvijenca koji se trenutno nalazi na broju jedan najprodavanijih albuma u Hrvatskoj, stoji u najavi.

'Neopisivo sam sretan zbog naše pozicije na ljestvici najprodavanijih albuma. Hvala svima koji su si priuštili primjerak i učinili tim i mene ovoliko ponosnim i privilegiranim. Bend i ja jedva čekamo live koncerte i presretan sam da ćemo imati napokon priliku svirati 10.06. u dvorištu Likovne akademije', rekao je Matija Cvek.

Album 'Izbirljivo i slučajno' rezultat je trogodišnjeg rada s producentom Alanom Dovićem. Matiju Cveka je publika imala priliku upoznati kroz HRT-ovu emisiju 'A strana' koja mu je bila velika odskočna daska. Iza njega su hvaljeni nastupi u splitskom HNK na 'Runjićevim večerima 2013.', sudjelovanje u showu 'Volim Hrvatsku' kao prateći vokal u sastavu Ante Gele, a u siječnju 2015. se predstavio na Zagrebačkom festivalu pjesmom 'Jesam'. Prvi singl 'Potraži me u jeseni' objavljen je 2016. godine, a nastupao je i kao prateći vokal Jacquesa Houdeka na Eurosongu 2017. za pjesmu 'My Friend', nakon čega je ove godine bio u žiriju za Doru.