popularna emisija

Pavel, Matija Cvek, Nika Turković i One Possible Option prvi su dobitnici glazbene nagrade Music pub

12.01.2021 u 13:07

Bionic
Reading

Na Drugome programu Hrvatskoga radija počela je tradicionalna dodjela nagrade 'Music pub' istoimene emisije urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija

Music pub je najstarija hrvatska glazbena nagrada. Dodjeljuje se još od 1992. godine, i to u sljedećim kategorijama: najbolja pjevačica, najbolji pjevač, najbolja grupa, kantautor, najbolji album, najbolji videospot, pjesma godine i hit godine. Posebne nagrade Moj prvi Music pub dodjeljuju se mladim glazbenicima, odnosno najboljoj mladoj pjevačici, najboljem mladom pjevaču i najboljoj mladoj grupi, stoji u priopćenju.

Proglašeni su dobitnici nagrade Music pub za najbolja glazbena ostvarenja u 2020. godine u kategorijama grupa godine, pjesma godine i pjevač godine, te Moj prvi Music pub za mladu pjevačicu i novu grupu godine.

Grupa Pavel je u prvom tromjesečju 2020. godine bila je na vrhu top liste Drugog programa Hrvatskoga radija s pjesmom 'Ne daj na nas', na kojoj su ostvarili suradnju s Tedijem Spalatom. U lipnju su na vrh liste došli zahvaljujući pjesmi 'Bijela jedra', a zapažen je bio i posljednji singl 'Dobri se zaborave'. Uz to, sredinom prosinca objavili su sjajan album Ennui. Ovo je Pavelu ujedno prva nagrada za grupu godine koju su ikada osvojili.

Osim rada za svoju matičnu grupu, Pavel, Aljoša Šerić napisao je nekoliko pjesama za debitantski album pobjednika treće sezone natjecanja The Voice Hrvatska, Vinka Ćemeraša i njegove grupe Talvi Tuuli. Uz to, napisao je odličnu pjesmu 'Ima te' za našu glazbenu divu, Terezu Kesoviju. Šerić je priznao da je oduševljen time kako ju je publika prihvatila, s obzirom na to da je riječ o teškoj pjesmi, a ne klasičan šlager. Pritom je istaknuo Terezin entuzijazam i žar u pristupu radu na pjesmi kao primjer mladim izvođačima.

2020. godinu obilježila je i Aljošina odluka da odustane od bavljenja pravom i u potpunosti se posveti glazbi. „Srećom, nisam u poziciji kao neki kolege muzičari koji samo sviraju. Autor sam, pa onda tantijemi stižu, pjesme se srećom vrte na radiju, tako da ne mislim se vraćati u pravo', rekao je. Pjesmom godine proglašena je 'Nasloni se' Matije Cveka i Matije Dedića. Uz to, Matija Cvek je osvojio je i nagradu za najboljeg pjevača, koja nosi naziv 'Oliver Dragojević'.

Matija Cvek je zasluženo čest gost emisije 'Music pub'. Pjesma 'Nasloni se' dospjela je na 1. mjesto top ljestvice, ljeto je obilježila pjesma 'Plaža' s duhovitim videospotom, a potom je krajem godine objavio singl 'Blizu'. Rasprodao je dva koncerta u zagrebačkom klubu Sax!, no oni su radi postroženih epidemioloških mjera morali biti otkazani. 'Sada, kada gledaš što se sve događalo, samo želiš da se sve vrati kako je bilo prije. To je nevjerojatno. Prije, kada je u stvari bilo dobro, samo si htio da bude još bolje. Mislim da sada možemo cijeniti male stvari', rekao je Cvek koji u ožujku planira objaviti album. Ekskluzivno Matija Cvek i grupa Pavel nakon proglašenja za slušatelje Drugog programa u znak sjećanja na Olivera izveli su pjesmu 'Romanca'.

Matija Cvek je prije sedam godina dobio nagradu Moj prvi Music pub za najboljeg mladog pjevača, a njegova privatna i kreativna partnerica, Nika Turković, jučer je osvojila priznanje Moj prvi Music pub za svoj rad u 2020. godini, u kojoj je objavila singlove 'Boje', 'Gledaj me' i 'Raj' koje su popratili vrlo zapaženi videospotovi.

'Ta nagrada mi s njegovim imenom stoji doma. Morat ćemo napraviti policu, već vidim. Policu za Turkija. Ovo je sad već kolekcija i stvarno tu na nagradi piše 'Moj prvi Music pub, pjevačica Nika Turković'. To znači nešto. Ova godina je bila jako izazovna i neobična i ovakve stvari me motiviraju da i dalje radim to što radim', rekla je Nika.

Alternativna rock grupa One Possible Option prošle je godine objavila zapaženi i hvaljeni album No King, a za prvi singl s tog albuma 'All We Do Today' sami članovi benda izradili su odličan animirani videospot.

Tko je zaslužio glazbenu nagradu Music pub u kategorijama hit godine, album godine, najbolja pjevačica, najbolji/a kantautor/ica i najbolji videospot, doznat ćemo u idućoj emisiji. 'Music pub Zlatka Turkalja' emitira se ponedjeljkom s početkom u 14:00 sati na Drugome programu Hrvatskoga radija.