loš primjer

Matematika joj nije najjača strana: Kako je zvijezda serije 'Seks i grad' neodgovorno trošila novac

20.10.2017 u 13:44

Bionic
Reading

O porukama koje mladim djevojkama šalje kultna serije 'Seks i grad' već se nekoliko puta raspravljalo, a sada 19 godina nakon povuklo se i pitanje financijske (ne)odgovornosti glavnog lika Carrie Bradshaw, koja u seriji živi nestvarnim životom kupujući skupocjene cipele dok istovremeno nema za najamninu stana

Ona je uspješna kolumnistica u New Yorku koja na tjednoj bazi objavljuje članke u prestižnom ženskom časopisu, obrađujući uglavnom ljubavnu tematiku, no mnogi će se brzo složiti matematika lika Carrie Bradshaw nije jača strana.

Vidjelo se to u nekoliko situacija tijekom šest sezona serije 'Seks i grad', koju i danas nakon gotovo 19 godina od prvog emitiranja, prate razne generacije, uglavnom ženske populacije. 

Njezina financijska neodgovornost pogotovo dolazi do izražaja u trenutku kada nema novaca da pokrije svoje stambeno pitanje.

  • +13
Carrie Bradshaw Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon što prekine zaruke s Aidanom, koji je igrom slučaja tada i njezin stanodavac, on zbog svega što mu je napravila stavlja pred nju ultimatum. U obzir dolazi ili kupovina stana u West Villageu, u kojem živi od kada je došla u New York ili pak odlazak iz istoga u roku 30 dana. 

Sex and the city 🍸 #sexandthecity #sarahjessicaparker #sjp #CarrieBradshaw #satc #AidanShaw #JohnCorbett #NewYork #Manhattan

Objavu dijeli Dedicated with love to... (@carrie_bradshaw_fan)

Uspaničena i uplašena Carrie tada shvati da nema nikakve ušteđevine.

Sudeći prema njezinu načinu života, mnogi su se gledatelji tada možda šokirali. No, matematiku je pobliže objasnila jedna od njezine 4 najbolje prijateljice, odvjetnica Miranda.

  • +4
'Sex i grad' Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Kada je stavila sve njezine troškove na papir, shvatila je da živi nerealno i najviše zarađenog novca odlazi na nove cipele i skupocjenu garderobu. Isto tako Carrie gotovo nikada ne kuha i ne objeduje doma, već ju svakodnevno gledamo u luksuznim restoranima i barovima.

Iako joj u tom trenutku očaja, novac posuđuje dobrostojeća Charlotte, ovakav scenarij nikako nije nešto što bi se trebalo prezentirati mladim ljudima.

Jedan je gledatelj čak išao toliko daleko da je izračunao kako je slavna kolumnistica, u prvoj sezoni zaradila otprilike 15 tisuća dolara, a potrošila malo više od 21 tisuću, što jasno navodi kako živi u minusu.

Objavu dijeli @secondhand.sisterland

'Možda su ljudi u tom trenutku bili ljuti i bijesni na Carrie, no ja se ne slažem s time. Osim toga smatram da je naučila svoju lekciju, da ne smije novac trošiti samo na cipele i odjeću već mora štedjeti', rekla je prije nekoliko dana  Amy Harris, jedna od scenaristica serije.

Dodala je i kako je među svima koji su radili na scenariju, rasprava oko novaca i ove situacije bila najveća.

Na kraju je pak zaključila da ne želi suditi financijskim odabirima slavne Njujorčanke koja je danas jedan od simbola tog velegrada.

'Ne želim joj suditi, novac je teška i komplicirana stvar. Mislim da je uživala u onome na što ga je potrošila i bila sretna, a na kraju ipak je sve dobro završilo. Volim sretne završetke', poručila je Harris.

Iako je Carrie doživjela svoj sretan kraj, u realnosti su stvari ipak malo drugačije, pa mnogi nisu te sreće. U ovakvim situacijama ni stanodavci, a ni prijatelji nisu od velike pomoći.

Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia