preslatka curica

Martina Tomčić Moskaljov oduševila fanove fotografijama iz djetinjstva: 'Vječito s kikicama'

28.08.2023 u 15:03

Bionic
Reading

Naša operna diva i članica žirija 'Supertalenta' nije 'ovisnik' o društvenim mrežama. Povremeno objavi kakvu crticu iz života i njome redovito oduševi pratitelje. Ovog puta se vratila u najbezbrižnije dane svog života

'Bok! Ovo sam ja, mala Martina. Vječito s crnim kečkicama, tj. kikicama, kako sam ih ja zvala. Na prve dvije slike ne volim ići u školu, jer tamo nema mame, ali jako volim plesati, pjevati, glumiti i igrati se u školi. Ne volim ispite, odgovaranja i ocjenjivanja u školi, ali jako volim razgovarati s učiteljicom i istraživati po dvorištu i livadi škole s prijateljima', opisala je Martina Tomčić Moskaljov i nastavila:

'S vremenom, mala Martina je narasla, mama joj sve manje nedostaje, a pojedine aktivnosti u školi postaju sve interesantnije… Hrvatski, francuski, biologija, kemija, glazbeni, povijest umjetnosti… Nisam se pronalazila u svim predmetima! Pojedini predmeti su mi baš bili teški, nerazumljivi i dosadni, ali sam radost učenja pronalazila u područjima osobnih interesa i mojih skrivenih talenata', otkrila je među ostalim.

U dobi od 17 godina upisala je solo pjevanje na akademiji u Austriji te se odlučila na život u zemlji čiju kulturu i jezik ni najmanje nije poznavala. 'Savladala sam njemački jezik u tri mjeseca… hm… pa svi jezici su nekako slični i baš mi to ide s lakoćom. Često sam se sjetila moje profesorice francuskog u Osnovnoj školi Mato Lovrak u zagrebačkoj Dubravi, koja me zaljubila u strane jezike', prisjetila se slavna hrvatska mezzosopranistica i dugogodišnja članica žirija emisije Nove TV 'Supertalent'.

  • +5
Martina Tomčić Moskaljov Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Privatni album

Zahvalila je 'svakom profesoru koji joj je svojim pozivom i pristupom radu omogućio da bude najbolja verzija sebe i da zavoli učenje', osobito profesorima koji 'njezino pjevanje nisu doživljavali manje važnim u odnosu na druge predmete, jer glas je oduvijek bio njezina supermoć!'.

Danas, kad je roditelj, promatra sa strane kako škola određuje tijek odrastanja njezine djece. 'Škola je moj suborac u odgoju i zato ću uvijek budno i kritično ukazivati na propuste, ali i najglasnije iskazivati i veseliti se susretu s briljantnim učiteljima koji vide i čuju talente moje djece', poručila je među ostalim u objavi.