iskreni riječanin

Marko Tolja otvorio dušu: 'Nije lako ni psihički toliko vremena ne raditi ono što volite'

27.01.2021 u 13:54

Bionic
Reading

Na ovogodišnjoj dodjeli Top.hr Music nagrada 7. veljače na RTL-u među izvođačima bit će i popularni riječki glazbenik. Nastupit će s pjesmom nedavno preminulog velikog glazbenika Rajka Dujmića pa se prisjetio suradnje i odnosom s glazbenom legendom. Marko Tolja otkrio je i kako živi u vrijeme pandemije te pričao o privatnom životu i očinstvu

Marko Tolja kaže da je imao sreću da je usko surađivao sa Rajkom Dujmićem na mjuziklu 'Za dobra stara vremena' koji se bazirao na hitovima Novih fosila, odnosno skladateljevim.

'Bio je uvijek nekako samozatajan, a opet razigran. On je stvarno bio Petar Pan naše scene koji je živio u nekom svom, idealiziranom svijetu. Imali smo prijatan odnos i velika mi je čast da sam mogao raditi s njime. Ostavio nam je mnoštvo briljantnih pop pjesama koje će se sigurno pjevati još dugi niz godina. Tako plodnih autora bojim se da više nema', ispričao je za RTL.

  • +3
Marko Tolja Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Progovorio je i o situaciji s pandemijom koronavirusa. Kaže da je sva sreća da je osim iskustva u proteklih petnaest godina stekao i neke financijske rezerve pa sada praktički živi od njih.

'Za manje od mjesec dana biti će točno godinu dana od kada sam imao zadnji koncert. Nije lako ni psihički toliko vremena ne raditi ono što volite. Zato me jako i boli kada na sam spomen neke pomoći ili subvencija glazbenoj industriji javnost se odmah diže na zadnje noge i napada nas sa svih strana. Ne mogu to nikako shvatiti, jer znam koliko ljudima znači glazba u životu. Očito smo svi već s tankim živcima i na rubu', smatra pjevač.

U srpnju 2018. godine se u potpunoj tajnosti vjenčao sa svojom Anom, a vjenčanje je održano u istarskom Kršanu. Krajem veljače 2019. godine obitelj im se proširila se za sinčića Maru, a skladan privatni život mu je prioritet.

'Od samih početaka sam razdvojio privatni život od onoga na sceni. Jednostavno mislim da to jedno s drugim nema veze. Moj privatni život je moje utočište u kojeg se vraćam svaki put kada me 'Marko Tolja pjevač' i cijeli taj svijet umori. Zato mi je i jako bitno da ostane tamo gdje je - u naša četiri zida', priznaje. Očinstvo ga je promijenilo iz temelja.

'Prioriteti se preokrenu, to malo biće postane centar tvog svemira i sve što si do sada u životu radio za sebe, sada radiš za njega. I nema ljepše zadaće od toga', kazao je Marko Tolja kojem iz 'normalnog' života prije korone nedostaju koncerti, publika, druženje sa prijateljima, putovanja i zagrljaji.