TINA KATANIĆ

'Marko i ja smo se našli kao ljudi'

13.03.2014 u 18:52

  • +4

Zvijezde pjevaju 2014.

Izvor: Promo fotografije / Autor: HRT

Bionic
Reading

Lijepa Tina Katanić otkrila je što je to neobično veseli u pripremama za show Zvijezde pjevaju

Pripreme za novu sezonu popularnog HRT-ova showa 'Zvijezde pjevaju' u punom su jeku, i devet natjecatelja užurbano uvježbava svoje glazbene brojeve kako bi svladali pjevačko umijeće i osvojili simpatije žirija i gledatelja.

Kao i u ranijim sezonama, parovi će se natjecati u raznim glazbenim žanrovima, od popa i rocka, pa sve do soula, swinga i mjuzikla.

Iako u prvoj emisiji nema ispadanja, prvi je dojam, kažu, najbitniji za uspješan plasman u naredne emisije.

U tome im pomažu njihovi iskusni mentori koji ih usmjeravaju i uvježbavaju uoči prvog nastupa ove subote, a s kojima se odlično slažu. Zadatak neće biti lak, no optimizma ne manjka. Ne opterećuju se plasmanom, najvažnija im je dobra zabava i odlična atmosfera koje sigurno neće nedostajati.

Nekoliko dana uoči početka došlo je do jedne izmjene, pa će tako umjesto Filipa Juričiča s Majom Vučić zapjevati Ivica Pucar.

'Zvijezde pjevaju' počinju s emitiranjem 15. ožujka i traju do 3. svibnja.

U tih osam tjedana parovi će svake subote od 20.15 na Prvom programu zabavljati publiku raznolikim pjevačkim izvedbama.

Natjecatelji i mentori su: Ivica Pucar i Maja Vučić, Lana Barić i Saša Lozar, Petra Dugandžić i Ervin Baučić, Ana Rucner i Vlado Kalember, Martina Validžić i Ricardo Luque, Mirko Fodor i Danijela Martinović, Miran Kurspahić i Renata Sabljak, Robert Kurbaša i Emilija Kokić te Tina Katanić i Marko Tolja.

U žiriju ove godine sjede Zrinko Tutić, Zdenka Kovačićek i Martina Tomčić.

Novi natjecatelj Ivica Pucar kazao je da je u show uskočio u zadnji čas te da nije mnogo razmišljao.

'Nisam ni stigao razmišljati o očekivanjima, želim se dobro zabaviti, pjevanje mi je uvijek bilo izazov. Još je malo preostalo do početka emisije, nije bilo vremena za vježbanje, ali valjda ću stići, možda će mi morati držati neki blesimetar', našalio se.

Tina Katanić najzadovoljnija je svojim glazbenim partnerom.

'Dodijelili su mi sjajnog mentora, a Marko i ja smo se našli i vokalno i kao ljudi. On nije očekivao da sam takva štreberica, tekst pjesme označim i fonetički i uvijek se pripremim, čime je on oduševljen, kaže da imam sluha i da moramo samo što više pjevati. Veselim se nastupu - što više pjevam, pjevanje mi je draže, vraća me u vrijeme kada sam išla u muzičku školu, a moja prva ljubav je glazba', rekla je Katanić.

U showu se natječe i Ana Rucner čiji je mentor njen suprug Vlado Kalember.

'Nije lako, ali moram priznati da je izazovno. Glas je vrlo osjetljiv instrument i s njim treba oprezno. Kao što sam naučila čuvati svoje prste, tako sada nastojim čuvati i glasnice', izjavila je.