OMILJENI TRENER HRVATA

Mario Mlinarić bio je na vrhuncu, a onda je naglo nestao iz medija i preselio iz Zagreba; evo zašto

30.12.2019 u 12:12

Bionic
Reading

Nekadašnji glumac iz sapunica, sudionik reality showa, a danas trener sa zavidnom karijerom i sportskim postignućima i priznanjima. Mario Mlinarić na vrhuncu svoje slave napravio je životni preokret. Otkrio je zašto je s obitelji napustio Zagreb i odlučio otići s televizije

Baš kada se činilo da mu nema kraja i da njegovi poslovni pothvati idu kao podmazani te da ostvaruje sve zacrtano, Mario Mlinarić netragom je nestao iz javnog života, napustio projekt na televiziji koji ga je ponovno vinuo u zvijezde i okrenuo se nekim novim izazovima. Nakon tri uspješno odrađene sezone 'Života na vagi' Mario se zahvalio RTL-u i prihvatio novi projekt u Opatiji, gdje je s obitelji pronašao svoj novi dom iz snova.

Mlinarić je nestao iz medija, te preokrenuo privatni život. Preselio je u Opatiju, gdje živi mirnim obiteljskim životom sa suprugom Bojanom, sinom Teom i kćeri Larom.

Postao je ambasador Hrvatskog sportskog školskog saveza, dobio nagradu Središnjeg državnog ureda za sport, upisao doktorat i pokrenuo s Amadria Parkom projekt aktivnog odmora u tom gradu.

'S Amadria Parkom surađujem već dvije godine. Počelo je sa sada već tradicionalnim ‘Tjednom pobjedika’, u kojem pobjednici mojih online izazova uživaju u aktivnom sedmodnevnom odmoru uz MM Trening u Amadria Parku. Opatija i njezina okolica nude savršene uvjete za razne vrste aktivnog odmora', rekao je za Jutarnji list 39-godišnji Mlinarić.

Nakon preseljenja nije zapustio svoju rutinu, samo je ona u novoj sredini i zbog manjka javnog angažmana mnogo mirnija.

'Nakon jutarnje kave slijede priprema djece za školu i vrtić, trening, posao, dječje sportske aktivnosti... Slobodno vrijeme obično provodimo u šetnjama, na izletima ili se opuštamo uz neki dobar film', rekao je nadalje Mlinarić kojem se Opatija iznimno sviđa jer mu ona nudi sve što je potrebno za kvalitetan obiteljski život. More, Učka, sport, kultura, divni ljudi, blizina Istre, Rijeke, Zagreba... sve je to, kaže, utjecalo na odluku o preseljenju.

Široj javnosti Mario je postao poznat kada se kao mladić pojavio u RTL-ovoj sapunici 'Zabranjena ljubav', nakon koje se posebno orijentirao na sport uz koji je vezan od djetinjstva.

Obilježila ga je obiteljska dramu o kojoj nerado govori u medijima, a kada je kao 11-godišnjak ostao bez majke koja je umrla nakon sukoba s Marijevim ocem. Nakon toga Mario i njegova tri godine starija sestra Andrea ostali su sami te iz rodnog Bjelovara preselili u Osijek stricu i strini.

'Sve što imam reći o svojem životu, svojem djetinjstvu i obitelji mogu ispričati i sam. Da, imao sam teško djetinjstvo, ali sve je to utjecalo na to kakav sam danas. Odmalena, moj je cilj bio biti čovjek', rekao je Mlinarić i dodao da upornost i vjera u same sebe sve čine jačim.

Kao tinedjžer i student radio je razne poslove kako bi zaradio za život. Čisteći podrume, klofajući tepihe i šećući pse snalazio se nakon dolaska u Zagreb i upisa srednje ugostiteljske škole. Prije toga odustao je od rukometne karijere i sporta koji je iznimno volio, no Mario tvrdi, oduvijek je znao da će se vratiti sportu na neki način.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Davor Gobac, Boris Vujčić, Sunčana Glavak, Renato Petek…