SVE ZA FILM

Šokantna transformacija: Christian Bale neprepoznatljiv u novoj ulozi

04.10.2018 u 10:23

Bionic
Reading

Ako je netko spreman zaista sve učiniti zbog filmske uloge, onda je to zasigurno Christian Bale. Njegove transformacije - od prekomjernog gubitka kilograma pa sve do viška kilograma, i to u samo nekoliko mjeseci - njemu ne predstavljaju nikakav problem, a to je dokazao i ovoga puta

Još je 2004. godine za ulogu u filmu 'Nestajanje' 44-godišnji Christian Bale dokazao da je spreman apsolutno sve napraviti kako bi se što bolje uživio u dobivenu ulogu. Tada je zabrinuo obožavatelje diljem svijeta jer je u samo nekoliko mjeseci izgubio 30 kilograma, vaga mu je pokazivala tek 54 kilograma, a on je graničio s anoreksijom.

Samo šest mjeseci kasnije Bale je već bio spreman za ulogu Batmana, a mišićav izgled tada je postigao uz pomoć osobnog trenera i uzimanja suplemenata, osobito proteina. Težinu je zatim ponovno izgubio pripremajući se za ulogu u filmu 'Borac', koja mu je na kraju donijela i Oscara, a posljednjih mjeseci ponovno se doveo do neprepoznatljivosti udebljavši se za ulogu nekadašnjeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneyja u filmu 'Vice'.

Ovoga puta surađivao je s nutricionistima kako bi prikupio kilograme na 'zdrav način', brijao je svakodnevno glavu te izbjeljivao i čupao obrve. 'Shvatio sam da to moram napraviti na zdrav način. Gubio sam kilograme, dobivao ih, ali nikad u životu nisam razgovarao s nutricionistom. Prvi put u životu odlučio sam da to moram ispravno napraviti', otkrio je Christian Bale, a nakupljene kilograme već je izgubio zbog nove uloge u filmu 'Ford vs. Ferrari', koji snima s Mattom Damonom.

  • +16
Christian Bale i Sandra Blazic Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia