SVE ZBOG SANDRE

Zbog fatalne Srpkinje Christian Bale odrekao se i vlastite majke: 'Sve u životu dugujem njoj'

04.12.2017 u 06:40

Bionic
Reading

Dok nije upoznao četiri godine stariju bivšu manekenku i osobnu asistenticu Winone Ryder, glumac Christian Bale bio je uvjeren da se nikada neće oženiti. Ipak, Sandra Blazic, djevojka srpskih korijena, dala mu je vjeru u ljubav, a zbog nje se posvađao i u potpunosti prekinuo sve kontakte s majkom Jenny i sestrom Sharon

'Sve u životu dugujem njoj. Ona je iznimna i snažna žena!' Izjavio je to 43-godišnji glumac Christian Bale prije sedam godina, kada je primao jednu od mnogobrojnih nagrada za glumačka postignuća. Svoje mišljenje do danas nije promijenio, a četiri godine starija Sandra Sibi Blazic, s kojom se vjenčao 2000. godine, i danas je uz njega u svim situacijama koje prolazi.

  • +16
Christian Bale i Sandra Blazic Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Priča o njihovu upoznavanju itekako je zanimljiva. Sandra Blazic bivša je manekenka srpskih korijena, čija je obitelj krajem 60-ih godina prošlog stoljeća iz tadašnje Jugoslavije, točnije Beograda, emigrirala u Ameriku. Slobodan Blazic i Nadežda Topalski u Chicagu su 1970. godine dobili kćer Sandru, pravog imena Srboslava, koja je u Americi diplomirala menadžment.

Christian Bale with son #Joseph, 3 (September 17) #LosAngeles #ChristianBale #SibiBlazic #JosephBale

Objavu dijeli Celebrity Babies (@celeb_babies_kids)

Za razliku od nje, koja je rođena u Americi, Christian Bale tek je naknadno stigao u 'obećanu zemlju'. Glumac je rođen u Walesu, gdje je proveo djetinjstvo s roditeljima Davidom i Jenny te sestrama Sharon i Louise. Gluma ga je očarala još od najranijih dana, 1982. godine snimio je svoju prvu reklamu - za omekšivač Lenor - a potom se pojavio i u reklami za pahuljice. Prvi put se na pozornicu popeo 1984. godine, kada je glumio u predstavi s Rowanom Atkinsonom.

Roditelji su mu se razveli 1991. godine, a cijela ta obiteljska priča ostavila je dubok trag na njemu. Naime njegova majka Jenny željela je da prvo završi fakultet, no njegov otac imao je druge planove - on je želio da Christian ostvari holivudsku karijeru, bez obzira na cijenu. Stoga je nakon razvoda David Bale poveo sina u Los Angeles, a bivšu suprugu i dvije kćeri ostavio u Walesu.

Budući da mu je otac bio popriličan manipulator, od svoje majke i sestara u potpunosti se otuđio. 'David je u svemu kontrolirao Christiana, a to je išlo toliko daleko da je prisluškivao njegove razgovore s majkom. Ako bi mu ona savjetovala da završi fakultet, on bi mu krenuo govoriti 'vidiš kako tvoja majka ne vjeruje u tebe'. Ona se zaista trudila zaštititi ga od svega, no u tome nije uspjela', otkrio je bivši osobni asistent Christiana Balea, Harrison Cheung.

Koliko ga je udaljio od obitelji, govore i podaci kako bi, kada bi mu majka i baka doletjele u posjet u Los Angeles, Bale uvijek izbjegavao viđanja s njima, govoreći kako je prezaposlen. Situacija nije postala ništa bolja ni kada je njegov otac preminuo 2003. godine, nakon što je postalo jasno da je potrošio većinu sinova novca.

Upravo ta obiteljska priča poljuljala mu je i vjeru u ljubav i brak, pa je Bale svojedobno izjavio: 'Nikada se nisam planirao oženiti. Svi u mojoj obitelji bili su rastavljeni, stoga nisam imao baš dobro mišljenje o braku.'

Sve se promijenilo kada je upoznao Sandru i to na pomalo neobičan način. Naime dolaskom u Hollywood njegova je mentorica postala glumica Winona Ryder, koja mu je pomogla da dobije ulogu u filmu 'Male žene' iz 1994. godine, u kojem je ona imala glavnu ulogu.

U to vrijeme govorilo se kako je Christian na sve načine pokušao zavesti Winonu, no ona ga je odbila. Utjehu je pronašao u glumici Samanthi Mathis, no unatoč svemu, s njom je ostao u odličnim odnosima. Krajem devedesetih na jednom partyju, koji je organizirala Winona Ryder, upoznao je njezinu osobnu asistenticu Sandru Blazic. Postali su nerazdvojni, a 2000. godine u Las Vegasu ih je vjenčao imitator Elvisa Presleyja.

'Moja supruga je nevjerojatno jaka žena. Ona je nevjerojatno snažna i otresita, ne trpi bilo kakve gluposti i zato je volim. Kako se ponašam kod kuće, to uvelike ovisi i o ulozi za koju se pripremam ili trenutno glumim, ali Sibi se to sviđa i misli da je to kul. To možete gledati na dva načina - s jedne strane netko bi rekao 'jadna žena, zasigurno joj nije lako nositi se sa svime time', a s druge strane možete joj zavidjeti i reći 'kakva sretnica, u isto vrijeme može biti s toliko različitih muškaraca'', izjavio je svojedobno o svojoj supruzi s kojom je tijekom 17-godišnjeg braka dobio kćer Emmeline i sina Josepha.

No nije sve bilo idilično. Zbog ljubavi prema supruzi do kraja je zaratio s majkom i sestrom Sharon, kažu ponajviše zbog svoje prgave naravi. U srpnju 2008. godine, uoči londonske premijere filma 'Vitez tame', imao je veliki okršaj upravo s njih dvije. Povod za svađu, kako se šuškalo, bilo je to što je njegova majka govorila ružno o njegovoj supruzi, a sve se dodatno pogoršalo kada je sestra Sharon tražila da joj posudi 100 tisuća funti.

Obiteljska svađa završila je tako da je, urlajući, Christian Bale fizički izgurao i izbacio iz svoje hotelske sobe majku i sestru, a one su ga prijavile policiji. Slavni glumac zbog toga je na nekoliko sati završio u pritvoru, iz kojeg je na kraju pušten.

  • +10
Christian Bale Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Ne znam što mu je bilo te večeri. Urlao je na nas bez razloga, a njegova supruga Sandra, koju sam srela nekoliko puta, to je sve u tišini promatrala. Christian nam jako nedostaje, ali on ne odgovara ni na naše pozive, mailove ni rođendanske čestitke, a čak je i nekoliko puta promijenio broj telefona da ga ne možemo nazvati. Kako bih znala kako izgleda, tražim ga po internetu, a ponekad, kada se fotografira s kćerkom, mogu vidjeti i kako moja unuka raste. Ako želim doznati što se događa u njegovom životu, moram čitati novinske napise', izjavila je njegova majka.

I dok sa svojom obitelji nema gotovo nikakve kontakte, s obitelji svoje supruge izrazito je vezan. Kažu da je upravo uz nju i njezine roditelje shvatio što obitelj zapravo znači. Tako inzistira na tome da njegova djeca nauče srpski jezik, a svakog Uskrsa zajedno odlaze u crkvu svetog Ilije u Los Angelesu.