nova suradnja

Maja Posavec pjeva stihove Enesa Kiševića

07.06.2017 u 20:24

Bionic
Reading

Nakon dugo godina provedenih u poznatoj grupi Detour, kao lead vokal i koautorica Maja Posavec je prošle godine odlučila zaploviti samostalnim vodama. Solistička karijera glumice i pjevačice koju je gledateljstvo zapamtilo po odličnim transformacijama u prošlogodišnjoj sezoni showa 'Tvoje lice zvuči poznato', uspješno se nastavlja novim singlom. Riječ je o pjesmi 'Mediteranska', kojom najavljuje debitanski album koji izlazi ove jeseni, a napisao ju je jedan od najvećih hrvatskih pjesnika

Jedan od najzanimljivijih ženskih vokala hrvatske glazbene scene započevši solo karijeru u vrlo kratkom vremenu osvojila je brojne slušatelje singlovima 'Budi jak' i 'Dok držiš me za ruku', a sada predstavlja pjesmu koju je napiao Enes Kišević

'Jedno ljeto samnom na moru su bile neke od Enesovih zbirki pjesma. Igrala sam se s pjesmama i pokušala sam neke ih uglazbiti. Tako je od pjesme 'Između dva krika' nastala 'Mediteranska''. Enes je čuo pjesmu i blagoslovio njeno objavljivanje, zbog čega sam naravno bila jako sretna. Snažno sam bila dirnuta pjesmom u kojoj čovjek prihvaća i slavi svoje fizičko postojanje u ovom trenu na ovom mjestu, jer ga je susret s drugim na neki način probudio. Tako sam ja čitala pjesmu', ispričala je za tportal Maja Posavec.

Enesa cijeni jer je pjesnik i ima, kaže, njezino divljenje i poštovanje. Dodaje kako su pjesnici neophodno potrebni čovjeku.

'Trenutno čitam biografiju Leonarda Cohena 'Raznoliki Stavovi' Ira B. Nadel. Ali zadnjih godina u pravilu češće čitam hrvatske autore. Sebila Petlevski i trilogija 'Tabu' mi je najdraže štivo u zadnjih nekoliko godina. Također volim Bekima Sejranovića i poeziju Ivane Bodrožić', ispričala je Maja.

Spot za pjesmu 'Mediteranska' Maja Posavec snimila je u Barceloni koju je posjetila prvi put.

'Moj prijatelj, kazališni autor Ivor Martinić odnedavno stanuje u Barceloni, na njegov prijedlog smo tamo snimili spot za Mediteransku. Ivor je okupio ekipu i prihvatio se režije . Zamislio je mene kao osobu koja neopterećeno traži srodnu dušu. Barcelona je strašno zahvalna kulisa, a ekipa s kojom smo snimali je bila iz različitih krajeva svijeta. Bilo je jako lijepo iskustvo i  nadam se da smo djelić naše energije uspjeli prenjeti na video', otkrila je.

Trenutno u studiu sa producentom Višeslavom Labošem priprema svoj album koji će izaći na jesen.

'Na albumu će se naći naravno glazbenici koji su dio mog pratećeg benda: Damir Mihaljević na bubnjevima, Marino Vinja na basu i Franjo Klinar na kalvijaturama, a u tom sastavu planiramo krenuti sa koncertnom promocijom albuma od jeseni. Od ostalih suradnika tu su i Karlo Hubak, s kojim nastavljam surađivati nakon Pijanih Pilota na Detourovom albumu A što ak ja , gitarist Ivan Kapec, te Tomislav Franjo Šušak kao producent i aranžer, kaže Maja Posavec.