ovih dana odlazi

Maja Ciglenečki se oprašta od gledatelja: 'Sada osjećam da mi je potrebno više odmora i laganiji tempo'

20.10.2020 u 10:43

Bionic
Reading

U četvrtak će simpatična plavokosa HTV-ova voditeljica odraditi svoju posljednju voditeljsku smjenu prije odlaska na rodiljni dopust. Uskoro će drugi put postati mama dječaka

Maja Ciglenečki kaže da ne odlazi ranije jer je okvirni plan bio da radi do kraja listopada. 'Imala sam sreće što se trudnoća odvijala kako treba i što sam mogla ostati u pogonu sve dosad', rekla je za Jutarnji list. I dalje će biti dio tima, pratit će kolege svakodnevno i biti u tijeku sa svime što se tiče emisije 'Dobro jutro, Hrvatska'. Radna jutra je proteklih godinu dana vesele i ispunjavaju, no mislim da će joj dobro doći malo odmora.

'Sve donedavno praktički sam mogla funkcionirati kao i prije trudnoće. Sada osjećam da mi je potrebno više odmora i laganiji tempo', iskrena je voditeljica. Ističe da nema posebnih trudničkih želja, a jede kao i prije, ovisno o tome što joj u određenom trenutku odgovara. Suprug je prisustvovao na prvom porođaju pa se, izjavila je, toplo nada da će to biti dopušteno i ovaj put. 'Itekako me brinu situacije u kojima postoji mogućnost da nekome pomoć neće biti pravodobno pružena zbog situacije s koronavirusom', priznaje.

Više od godinu dana je dio je ekipe Drugog programa Hrvatskog radija. 'Radijski studio pruža intimniju atmosferu. Nitko vas ne vidi, osjećate se udomaćeno pred mikrofonom i pruža vam priliku da se dublje povežete sa slušateljima. Televizija nosi dodatne izazove budući da se radi o vizualnom mediju, no uz potporu cijelog tima koji radi na emisiji, lakše se s njima suočiti', poručuje Maja. Na temu odlika koje mora imati dobra radijska, odnosno televizijska voditeljica smatra da je to dobra dikcija i artikulacija, elokventnost, snalažljivost, iskrenost i nenametljivost, umjerenost i poštovanje prema gledatelju-slušatelju i sugovorniku.