za guštanje u zimskim večerima

Maja Ciglenečki preporučuje serije koje će vas prikovati za male ekrane

05.01.2024 u 16:40

Bionic
Reading

Hladno godišnje doba nudi nam toliko lijepih prilika da nam bude 'hygge' i da provedemo vrijeme s najmilijima, ali i ušuškani u deke te uživajući pred malim ekranima. Broj novih serija koje pokrivaju širok raspon tema i žanrova ne jenjava, a tu su i one starijeg datuma, koje smo možda propustili ili im se želimo vratiti

'Uz šetnje prirodom, kauč i TV ubrajam u omiljene načine opuštanja. Velik sam ljubitelj mini serija, a najčešće me osvoje krimi serije i trileri u kojima ne mogu pogoditi što će se sljedeće dogoditi. Bježim od predvidljivih radnji i loših glumaca, kao i 'razvodnjenih' scenarija u kojima je previše dijaloga nevažnih za radnju', kaže nam voditeljica Maja Ciglenečki.

True Detective (prva sezona) - HBO

Ambijent, radnja, glumci, dinamika... prva sezona serije 'True Detective' (Pravi detektiv) za svaki segment od mene dobiva čistu peticu! Matthew McConaughey do tada je za mene bio nekarizmatični glumac romantičnih komedija, tako da me jako iznenadila slojevitost njegove izvedbe. Sve mi je bilo jasnije kada sam pročitala da je i sam sudjelovao u temeljitoj razradi lika kojeg je utjelovio (detektiv Rust Cohle). Oduševio me. Odličan je bio i Woody Harrelson, kojeg nisam gledala još od 'Kafića Uzdravlje'.

Prva sezona toliko je visoko postavila ljestvicu da mi je druga bila razočaranje, a treća na dobrom tragu što se tiče likova i cjelokupnog ozračja, ali prespora radnjom i njezinim razvojem. S nestrpljenjem očekujem četvrtu (prva će se epizoda emitirati za 10-ak dana), u kojoj je glavna uloga povjerena Jodie Foster.

Izvor: Društvene mreže

Mentalist (HBO Max)

Jedina serija za koju mogu reći da sam sve sezone odgledala triput! Kombinacija je to teške i ozbiljne priče koja se proteže tijekom cijelog serijala i drži vas napetima do samog kraja, zanimljivih detektivskih slučajeva koje glavni likovi raspetljavaju iz epizode u epizodu, humora i neodoljivosti Simona Bakera i Robin Tunney. Simon je u ulogu Patricka Janea unio toliko osobnosti i šarma da ga je teško ne zavoljeti.

Izvor: Društvene mreže

Raising Hope

Za mene najbolja TV dizalica raspoloženja, uz 'The Great British Bake Off' (Dobar, bolji, najbolji... britanski slastičar)... Serija 'Raising Hope' (Odgoj za početnike) oduševila me svojom originalnošću, duhovitošću, nepretencioznošću i toplinom. Likovi koji su me 'kupili' na prvu harmonični su u svojoj disfunkcionalnosti do te mjere da jednom kad vas uvuku u svoj svijet, poželite ondje i ostati. (smijeh) Sjajne su glumačke izvedbe Marthe Plimpton i meni do tada nepoznatih Garreta Dillahunta i Shannon Woodward!

Izvor: Društvene mreže