intervju

Maja Ciglenečki: 'Kombinacija trčanja za mališanima, kućanskih poslova, posla i nešto manje sna nego što bih voljela za mene su provjeren recept za vitku liniju'

30.04.2022 u 17:10

Bionic
Reading

Ekipa jedne od najgledanijih i najdugovječnijih mozaičnih emisija Hrvatske televizije 'Dobro jutro, Hrvatska' proslavila je sredinom tjedna 30. rođendan. Bilo da je riječ o anketama sa slučajnim prolaznicima, sugovornicima iz reportaža ili pak nekadašnjim voditeljima, mnoge pohvale išle su na račun jednog od zaštitnih imena HRT-a, voditeljice Maje Ciglenečki. Razgovarali smo s njom o ranom dizanju za emisiju, njezinim najstrastvenijim gledateljima, ali i o sudjelovanju u showu 'Zvijezde pjevaju', koji je napustila prošlog vikenda

Neposredna, vječna pozitivka, šarmerica ugodnog glasa i jedno od omiljenijih medijskih lica – tako bi se ukratko mogla opisati Maja Ciglenečki. U medijskim je vodama već desetak godina, a u televizijskom poslu (bilo da je riječ o spikiranju, stvaranju i uređivanju sadržaja, vođenju, javljanjima uživo) snalazi se kao riba u vodi. Osim toga, ni pjevanje joj nije strano. Odlično se snašla za pjevačkim mikrofonom uz mentora Stjepana Lacha.

Kako ste doživjeli odlazak iz showa?

Kada sam se upustila u ovaj projekt, želja mi je bila dogurati do četvrte emisije. Budući da sam ispala u petoj, bila sam i više nego zadovoljna! Moram priznati da mi je tempo s probama i nastupima bio uistinu naporan uz svakodnevne obaveze, tako da sam odahnula vrativši se u rutinu.

Kakvo iskustvo nosite i što ćete zauvijek pamtiti?

Zauvijek ću pamtiti te divne ljude s kojima se vjerojatno nikad ne bih dobila priliku povezati da se nismo zajedno otisnuli u ovu avanturu. Bila su to intenzivna druženja uz puno smijeha i veliku količinu pozitivne energije. Nadam se da će nam se putevi sresti i nakon završenog projekta!

  • +3
Maja Ciglenečki Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT

Tko bi po vama ove sezone trebao odnijeti pobjedu?

Tko god da pobijedi, bit će zasluženo. Ne bih željela prognozirati, ali moji osobni favoriti od samoga početka sezone su Gina i Marko.

Nerijetko su neki sudionici showa nakon natjecanja nastavili s pjevanjem. Kakva je stvar s vama po tom pitanju? Imate li vi takvih ambicija?

Imala sam sreću da sam se prije 15-ak godina prepoznala u voditeljstvu i dobila priliku ostvariti se upravo u tom području. Mislim da se pjevanju trebaju posvetiti oni koji prema tome osjećaju jednaku strast kao ja prema televiziji i radiju.

Kakvu glazbu volite slušati?

Volim razne žanrove, a najčešće slušam rock i pop. U mojim je glazbenim aplikacijama i CD playerima dobrodošlo sve što je kvalitetno.

Na kraju emisije rekli ste da vam je bila čast gledati izbliza Barbaru i Duška kako vode show. Vidite li sebe jednog dana u takvoj ulozi?

Barbara i Duško obilježili su cijelu jednu televizijsku eru i uzor su novim generacijama voditelja. Zaista mi je bilo zadovoljstvo uživo gledati kako stvaraju svoju čaroliju. Što se tiče razvoja moje karijere, svakako se nadam da ću ostati u voditeljstvu, a do kojih će me projekata dovesti ovaj posao, tek ćemo vidjeti.

U koliko sati se budite kad vodite emisiju? Imate li možda neki ritual prije samog pojavljivanja ispred kamera?

Budim se oko 4 sata. Nemam posebnih rituala osim onih klasičnih jutarnjih: doručak, kava, spremanje. Ne volim se buditi u zadnji trenutak jer mislim da je važno dobro se razbuditi prije početka emisije kako bi i koncentracija bila na nivou.

Tko je od vaših doma najstrastveniji gledatelj? Tko uvijek ima što reći, pohvaliti, prigovoriti?

Moram priznati da me članovi obitelji više ne prate onako revno kao u početku. Budući da svi u to vrijeme rade, pogledaju kratko kad su u prilici. Mama uvijek 'škicne' styling i pošalje porukicu s osvrtom!

Kako nakon svakog poroda uspijete izgledati tako besprijekorno? Mnoge majke muku muče s viškom kilograma nakon trudnoće.

Kod mene je to stvar ubrzanog tempa života. Svaki trenutak koji ne provedem na poslu u akciji sam oko djece. Kombinacija trčanja za mališanima, kućanskih poslova, poslovnih obveza i nešto manje sna nego što bih voljela za mene su provjeren recept vitke linije.

Kako se opuštate ako i kad uhvatite vrijeme za sebe? Imate li neku guilty pleasure seriju, film kojem se uvijek vraćate?

Obožavam napete mini serije, a budući da nemam vremena sjesti na kauč i odgledati ih u miru, obično si pustim nešto dok recimo peglam. Rijetko kad gledam isti film ili seriju više puta. Iznimka je sjajna serija 'Mentalist'; svih sedam sezona u proteklih sam 10 godina odgledala tri puta.

Tko ili što vas baš uvijek inspirira ili motivira – bez obzira bio u pitanju posao ili neke privatne želje i ambicije?

Djeca. Koliko god čovjek bio umoran, fizički ili psihički iscrpljen, djetetov zagrljaj okrene vam raspoloženje za 180 stupnjeva u trenu. Napune vas energijom samo tako!

Poznati ste po osmijehu i pozitivi. Može li takav stav ublažiti probleme?

Problemi su sastavni dio života, vjerujem da je svaka odrasla osoba svjesna toga. Mislim da se čovjek automatski bolje osjeća uz osmijeh i vedrinu u kontaktu s drugima.

Koliko vam znače moda, glamur, skupa odjeća?

Glamuru nikada nisam težila niti me ikad zanimao. Skupu odjeću kupujem vrlo, vrlo rijetko, a modi bih se rado posvetila da imam više vremena. Stalno sam u pokretu pa često odjenem prvo što mi dođe pod ruku. Bitno mi je da se ugodno osjećam u onome što sam odjenula.