NESPORAZUM ILI?

Macron 'počastio' komplimentom suprugu premijera: 'Hvala vama i vašoj 'ukusnoj' ženi'

03.05.2018 u 10:20

Bionic
Reading

Da jedna riječ može napraviti pravi kaos i pomutnju, sada zna i francuski predsjednik Emmanuel Macron. Tijekom službenog posjeta Australiji, i susreta s tamošnjim premijerom i njegovom suprugom, Macron se želio pokazati kao vrsni govornik na engleskom jeziku, no to mu ipak nije uspjelo

Jedna sasvim uobičajena riječ izgovorena na krivi način dovoljna je da se Internet užari, barem kada je u pitanju francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Naime, Macron ovih dana boravi u službenom posjetu Australiji, a među ostalim visokim dužnosnicima, susreo se i s tamošnjim premijerom Malcolmom Turnbullom, kao i njegovom suprugom Lucy Turnbull, s kojima je posjetio čuvenu Sydneysku operu.

U razgovoru s domaćinom, 40-godišnji francuski predsjednik želio je dokazati se i pokazati kako Francuzi ipak znaju pričati tečno engleski, stoga se odlučio s nekoliko riječi upravo na engleskom, zahvaliti bračnom paru Turnbull na njihovom gostoprimstvu.

'Želim vam zahvaliti na vašoj dobrodošlici. Hvala vama i vašoj 'ukusnoj' ženi na toploj dobrodošlici', rekao je Macron. I upravo je ta riječ 'delicious', odnosno 'ukusna', odjeknula bespućima interneta, a komentatori se pitaju je li riječ o krivom izboru riječi ili je Macron zaista bio toliko očaran pojavom Lucy Turnbull.

  • +9
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

To ne bi nikoga začudilo, budući da je on poznat kao ljubitelj starijih žena, te je njegova supruga, Brigitte Macron, od njega starija čak 25 godina.

Svjetski su mediji odmah izvukli poveznicu s njegovim američkim kolegom, Donaldom Trumpom, s kojim se družio prije odlaska u Australiju. Naime, Trump je u srpnju 2017. godine, kada je sa suprugom Melaniom Trump bio u službenom posjetu Francuskoj, komplimentirao Macronovoj supruzi, laskajući joj kako je 'u top formi'.