NIJE SRETNA

Brigitte Macron: 'Ne osjećam se kao prva dama'

27.04.2018 u 12:32

Bionic
Reading

Emmanuel Macron postao je francuski predsjednik u svibnju prošle godine, a s time je njegova 25 godina starija supruga Brigitte Macron dobila titulu prve dame. Tijekom svog posljednjeg razgovora s pripadnicima sedme sile, umirovljena profesorica progovorila je zašto se ne osjeća korisnom u mandatu i koje su najveće mane predsjedničke fotelje

Aktualni francuski predsjednik Emmanuel Macron i njegova supruga Brigitte Macron u službenom su posjetu SAD-u, gdje su se susreli s tamošnjim predsjednikom Donaldom Trumpom i prvom damom Melanijom Trump. Tijekom posjeta, obje su prve dame uglavnom bile tema medija kroz modne okršaje i odjevne kombinacije, dok su njihovi muževi raspravljali o bitnim političkim stvarima i problemima u svijetu.

Jedna od prilika kada je i gospođa Macron dobila prvo glasa bio je posjet školi u Washingtonu u društvu Melanije Trump i tada kazala sve što joj je na duši posljednjih godinu dana otkako je njezin suprug došao na vlast.

  • +5
Melania Trump i Brigitte Macron u Bijeloj kući Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

'Ono što mi se najviše ne sviđa jest to da nikad nema slobodnog vremena. Gdje god da jeste, uvijek su tu i novinari i fotoreporteri. Nikad se ne možete opustiti i biti mirni. To je definitivno najskuplja cijena ovog našeg položaja', objasnila je 65-godišnjakinja, a onda sve šokirala izjavom kako se uopće ne osjeća kao prva dama.

'U mojoj glavi ja sam samo supruga Emmanuela Macrona, a ne supruga predsjednika. Uopće se ne osjećam kao prva dama. Zapravo samo sam bačena na tu funkciju i trebala bih predstavljati francuske žene i muškarce. Susrećem se s ljudima i upoznajem nove, no nisam se promijenila. Ista sam kao i prije', rekla je nekadašnja profesorica koja je supruga upoznala na vrlo neobičan način.

  • +3
Brigitte Macron Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njihova ljubavna priča počela je dok je ona još bila u braku s uspješnim bankarom, no ono što i danas izaziva osude i kontroverze je to što je Emmanuelu bila profesorica. Ipak, ni to ali ni 25 godina razlike nije ih spriječilo da se prepuste strastima, a postom stanu i pred oltar.

Osim što se ne osjeća kao prva dama, Brigitte se požalila i na nedovoljno obveza i ozbiljnosti koje ta funkcija nosi. Dok se nešto ne promijeni po tom pitanju, a francuski predsjednik trenutačno radi na tome, njegovoj voljenoj supruzi ne preostaje drugo nego smiješiti se fotoreporterima i pomno birati svoje odjevne kombinacije.