CHA, CHA, CHA

Ma kakva Švedska, ova je pjesma nakon Eurosonga postala svjetski hit

17.05.2023 u 12:29

Bionic
Reading

Ovogodišnji Eurosong napokon je iza nas, a u samo nekoliko dana upravo se jedna pjesma iz finala našla na vrhu liste Spotify Viral 50. Riječ je o finskom predstavniku Kääriji, a koji je pjesmom 'Cha, cha, cha' osvojio sve

Čak 32.297.751 stream bio je i više nego dovoljan finskom predstavniku na ovogodišnjem Eurosongu, pjevaču Kääriji, da sjedne na prvo mjesto liste Spotify Viral 50. Riječ je o listi popularnog glazbenog servisa koja mjeri viralnost, odnosno broj dijeljenja, popularnosti i slušanja određene pjesme u proteklom tjednu.

A najslušanija, u proteklom tjednu, pjesma je 'Cha, cha, cha', s kojom se Käärijä predstavio na ovogodišnjem Eurosongu. Zarazna pjesma ulazi u uho, baš kao i koreografija, stoga ne čudi da je postala hit i na ostalim platformama.

Käärijä Izvor: Profimedia / Autor: Vesa Moilanen / Lehtikuva / Profimedia

U samo tri dana njegov je nastup s finala Eurosonga na YouTubeu pogledan 8,6 milijuna puta, a kada se uz to zbroji šest milijuna pregleda iz polufinala te osam milijuna s nacionalnog natjecanja u Helsinkiju, brojka je i više nego impresivna.

nezaboravan nastup

Pogledajte sve detalje spektakularnog nastupa Leta 3 u finalu Eurosonga

Pogledaj galeriju

Iza sebe je ostavio je ovogodišnju švedsku pobjednicu Loreen.

29-godišnji Käärijä u svojoj je domovini poznat kao reper i pjevač s energičnim nastupima, najčešće bez majice.

Käärijä - Cha Cha Cha (LIVE) | Finland Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Glazbom se bavi od djetinjstva, prvo je svirao bubnjeve, a onda je otkrio rap. Svoj je debitantski album 'Fantastista' objavio 2020. godine, a tri godine poslije stigao je i na Eurosong.

Velik uzor mu je Rammstein, a u svojoj glazbi želi spojiti razne glazbene žanrove. Njegova pjesma za Euroviziju 'Cha Cha Cha' spaja rap, elektroniku, metal i pop glazbu, a tekst je napisao s dvojicom prijatelja.