Sinjska punk blues rock četvorka

M.O.R.T. objavio videospot za singl 'Ćaća'

15.02.2024 u 15:41

Bionic
Reading

Sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. objavila je videospot za singl ‘Ćaća', a riječ je o još jednoj pjesmi koja se nalazi na hvaljenom albumu ‘Samo hrabro i bezveze!'

‘Ćaća je pank bluz očenaš iz srca Dalmatinske zagore iznjedren u teškim vremenima lockdowna 2020. Tih dana sam se osjećao napušteno i izdano od svog najužeg kruga muških prijatelja, sam na potopljenom brodu kad i štakori odu, s tog mjesta sam zavapio bluz i brod je krenio da izranja, više nisam bio sam, na njemu je sad samnom bio i Ćaća. Ovaj bluz je posvećen svim hrabrim muškarcima pogotovo očevima. Hvala vam što postojite, potrebniji ste svijetu više nego što mislite’, poručuje Zvrk iz benda M.O.R.T.

M.O.R.T. - Ćaća (spot) Izvor: Društvene mreže

Na spotu je radio Lovre Kondža koji potpisuje režiju i scenarij. ‘Ideja je bila kroz spot prikaziti udaljenost oca i sina s pozitivnim prizvukom, gdje dijete, odnosno bend, kanalizira svoju traumu iz djetinjstva kroz glazbu. Narativ samog spota poziv je svakom muškarcu da preuzme brigu o djetetu u sebi i  prihvati svoju traumu kako bi mogao postati bolji čovjek, otac, sin i prijatelj’, pojašnjava redatelj Kondža.

Najnoviji singl ‘Ćaća” skinut je s hvaljenog petog albuma ‘Samo hrabro i bezveze!’. Prema zbroju liste najeminentnijih domaćih glazbenih kritičara, koje objavljuje tjednik Nacional, uvršten je među top 10 albuma 2023. godine. Aleksandar Dragaš ga u Jutarnjem listu stavlja na drugo mjesto od top pet nazivajući ga ‘najboljim domaćim rock albumom godine'. Telegramov Igor Jurilj ga je uvrstio među albume koji su obilježili 2023. hvaleći ‘furiozan i frenetičan egzistencijalistički krik.' Ravnododna.com napominje da je ‘možda i najbolje što su ikad snimili' dok Muzika.hr hvali ‘bolne, iskrene stihove i frenetičnu buku'.

Novi singl dostupan je na svim streaming servisima.

Omiljena sinjska punk blues rock četvorka M.O.R.T. započet će seriju novih koncerata predstavljanjem novog izdanja i to s nastupom u Velikom pogonu zagrebačke Tvornice kulture. Singlovi poput ‘Imam sve', ‘Svijet se sužava', ‘Mamuran' ili ‘Osoba A', razorna ritam sekcija, sirova svirka kao i presjek dosadašnje karijere čekaju publiku 2. ožujka 2024. godine.