KULINARSKA ZVIJEZDA

Luka Veić pobjednik je šeste sezone 'MasterChefa': 'Volio bih da me netko uštipne'

29.12.2023 u 23:38

Bionic
Reading

U spektakularnom finalu 'MasterChefa', svoje su kulinarske snage po posljednji put odmjerili 19-godišnji Luka Veić i 30-godišnja Sarah Mikulec. Svaki detalj pripreme jela bio je ključan, a finalna epizoda donijela je neočekivane obrate i iznimnu kulinarsku vještinu finalista

No pobjednik je mogao biti samo jedan, a presudili su okusi u iznimno zanimljivom desertu kojeg je pripremio Luka te mu donijeli prestižni pehar i nagradu od 30 tisuća eura.

'Ulazim u MasterChef kuhinju po posljednji put. U meni je turbulencija svih osjećaja koje si možete zamisliti', istaknula je Sarah. 'Nevjerojatno mi je da se nalazim tu. Osjećaj je predivan i ne mogu to opisati', kazao je Luka prije najvažnijeg kuhanja u MasterChefu.

Luki i Sari zadatak je bio da naprave meni od četiri slijeda – hladno predjelo, toplo predjelo, glavno jelo i desert, a jela koja planiraju poslužiti moraju biti njihova autorska. Za pripremu jela imali su tri sata, a u nikad uzbudljivijoj i napetijoj finalnoj epizodi šeste sezone MasterChefa uspješniji je bio Luka Veić.

'MasterChef mi je potpuno promijenio život. Veselim se svemu i drago mi je što sam se prijavio ovdje i prošao ovo iskustvo', rekao je Luka za kraj.

Luka dolazi iz Neorića, malog sela u zaleđu Splita. Njegov je djed bio veliki gurman i želja mu je bila da sinu ostavi mesnicu, a da s Lukom i njegovom mamom, koja je kuharica, otvori obiteljski restoran. Djed je nažalost preminuo prije nego što su uspjeli realizirati tu ideju. Veliki utjecaj na Lukino kuhanje ima i ujna koja obožava kuhati i s njom najčešće razmjenjuje recepte, kuhinjske aparate i ideje. U kuhinji ga zanimaju tehnike i moderno dekoriranje. U slobodno vrijeme Luka pleše folklor u Muću.

  • +5
Stjepan Vukadin - Masterchef Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV