SVI GA OBOŽAVAJU

Ljubio je najljepše žene svijeta i bio prvi muškarac na naslovnici Voguea: Harry Styles krenuo je iz malenog engleskog grada i postao globalna zvijezda

28.11.2022 u 06:37

Bionic
Reading

Početkom ovog mjeseca u Velikoj Britaniji objavljena je lista najbogatijih celebrityja ispod 30 godina, a sasvim zasluženo na tron je, sa zaradom od nevjerojatnih 116 milijuna funti, zasjeo Harry Styles. Prije njega na vrhu liste mladih bogataša sjedio je Ed Sheeran, no otpao je s nje jer je prešao čarobnu brojku 30

Harry Styles uistinu je zvijezda globalnih razmjera, a tko zna bi li sve tako bilo da Simon Cowell nije u dječarcu koji se prijavio za britansku inačicu ‘The X Factora’ prepoznao nevjerojatni talent i spojio ga s četvoricom mladića za koje je bio uvjeren da će tvoriti savršen boy bend. I nije pogriješio. Tako je 2010. rođen One Direction, a Harry Styles, Niall Horan, Liam Payne, Louis Tomlinson i Zayn Malik svojim su izgledom, kao i glasovnim sposobnostima, zaludili milijune tinejdžerica diljem svijeta.

Nakon šest godina, tijekom kojih su žarili i palili svjetskim glazbenim listama, imali nebrojene turneje po cijelom svijetu te izdali pet albuma, dečki su odlučili krenuti svatko svojim putem i graditi popularnost sami za sebe. Najuspješniji u tome pokazao se onaj koji je bio ‘najluđi’. Harry Styles danas paralelno gradi glazbenu, ali i filmsku karijeru. Nakon ‘Dunkirka’ snimio je ‘Miss Americana’, ‘Vječnici’, ‘My Policeman’ te posljednji, koji je izazvao najviše bure - ‘Ne brini, draga’ s Florence Pugh, a koji je režirala Olivia Wilde, donedavno i njegova djevojka.

Izvor: Društvene mreže

Zaradu od 116 milijuna funti, zbog koje je dospio na sam vrh najbogatijih celebrityja Velike Britanije mlađih od 30 godina, osim glumačkim angažmanom, ostvario je posljednjim albumom ‘Harry’s House’, na kojem se nalazi i hit ‘As It Was’, a koji je pak punih šest tjedana bio na vrhu britanske glazbene liste. Nisu odmogli ni brojni sponzorski ugovori koji su mu na račun slili milijune, a zahvaljujući tolikoj popularnosti postao je 2020. godine i prvi muškarac koji je krasio naslovnicu američkog Voguea.

  • +33
Harry Styles Izvor: EPA / Autor: TAL COHEN

Mnogi kažu da ga je novac itekako promijenio, kao i da je postao bahata i razmažena zvijezda. Tome u prilog idu mnogobrojni skandali, od onog da se posvađao s glumcem Shiom LaBeoufom, potom da je na Filmskom festivalu u Veneciji pljunuo kolegu iz filma Chrisa Pinea dok je drugom kolegi, Jasonu Sudeikisu, preoteo zaručnicu Oliviju Wilde.

A s njom se spetljao upravo na snimanju filma ‘Ne brini, draga’, uskočivši na mjesto izbačenog LaBeoufa. Oko angažmana Stylesa postoje dvije verzije. Jedna je ta da je Wilde bila oduševljena njegovom ulogom u ‘Dunkirku’ iz 2017., a ona druga, i izglednija, glasi da joj je bio iznimno privlačan.

Slavni pjevač i glumac od samih je početka volio starije žene, stoga njegova veza s deset godina starijom Wilde nije bila ništa čudno. Na početku svoje slave, s nepunih 18 godina, bio je u vezi s 32-godišnjom voditeljicom i bivšom djevojkom princa Harryja, Caroline Flack, koja je u međuvremenu počinila samoubojstvo. Kako je rekao, jedino ne bi mogao biti sa ženom koja je starija od njegove majke, a s kojom je iznimno blizak i povezan.

Njegova lista slavnih djevojaka poduža je, a na njoj su manekenke Sara Sampaio, Camille Rowe, Kiko Mizuhara, Cara Delevingne i Kendall Jenner, kao i pjevačica Taylor Swift, koja mu je nakon prekida posvetila pjesmu ‘I Knew You Were Trouble’.

Harry Edward Styles rođen je 1. veljače 1994. godine u engleskom Redditchu u braku humanitarke i filantropkinje Anne Twist, a koja je na račun slave svog sina postala i velika zvijezda na Instagramu, te bankarskog menadžera i financijaša Desmonda Stylesa. Njih dvoje razveli su se kada je Harryju bilo sedam godina pa je on nastavio živjeti s majkom i četiri godine starijom sestrom Gemmom u selu Holmes Chapel.

Opisujući mlađeg brata, Gemma je rekla da je odmalena bio iznimno glasan i nije imao problema s time da bude u centru pozornosti ili privlači pažnju: ‘Bio je magnet za poglede.’

Njegova se majka preudala za Robina Twista i s njim dobila kćer Amy i sina Mikea. Kada govori o svom djetinjstvu, Styles uvijek ističe da mu je odrastanje bilo sjajno, kao i da je za sve imao veliku podršku roditelja. Zanimljivo je to da je kao dječak maštao o tome da postane fizioterapeut, no odlučio je ipak postati pjevač.

A da ima glazbeni talent, vidjelo se već od najranije dobi, kada mu je djed poklonio karaoke set na kojem je snimio i svoju prvu obradu, i to onu Elvisa Presleyja, ’The Girl of My Best Friend’. Za djeda je bio iznimno vezan, stoga mu je jako teško palo kada su mu dijagnosticirali Parkinsonovu bolest.

Već s 14 godina pridonosio je kućnom budžetu radeći u lokalnoj pekarnici za šest funti po satu. Bio je frontmen školskog benda, a onda se sve promijenio 2010. godine, kada se na nagovor majke prijavio na britansku verziju glazbenog talent showa ‘The X Factor’.

Harry Styles - The X Factor Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

‘Prijavio sam se zato kako bih doznao znam li uistinu pjevati ili je moja majka samo bila uvijek pristojna prema meni.’

Bila je to sedma sezona showa i otpjevao je pjesmu Stevieja Wondera ‘Isn’t She Lovely’, a iako je sve odlično odradio, nije daleko dogurao. Ipak, sve se promijenilo kada je Simon Cowell, glavni sudac u showu, odlučio vratiti Stylesa te još četvoricu kandidata - Zayna Malika, Nialla Horana, Liama Paynea i Louisa Tomlinsona - a predložili su im da nastave natjecanje kao bend. Ime One Direction odabrao im je upravo Styles, a uz pomoć zlatnih savjeta Cowella dogurali su do trećeg mjesta te sezone, nakon čega su im se otvorila baš sva vrata.

One Direction - The X Factor Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Odmah je pao i ugovor s diskografskom kućom Syco Records, u vrijednosti od dva milijuna funti, a nije trebalo dugo da postanu ne samo britanska, već i svjetska senzacija. Nagrade su se nizale, brojka prodanih singlica i ploča rasla je iz dana u dan, baš kao i nevjerojatna popularnost petorke koja je lomila srca tinejdžerica diljem svijeta, a srušili su čak i šest Guinnessovih svjetskih rekorda.

No Styles nije bio pretjerano oduševljen tom enormnom popularnošću, što je priznao u jednom od mnogobrojnih intervjua kada je rekao: ‘Mrzim riječ slava jer u svojoj biti ne znači ništa. I dalje sam obični seoski dečko kojem se i London činio kao da je u drugoj galaksiji.’ No ono na što je uvijek bio ponosan bilo je humanitarno djelovanje svih članova One Directiona te su tako jednom prilikom donirali novac siromašnoj djeci iz Afrike i pomagali oboljelima od raka, a Styles je čak donirao svoju kosu za izradu perike.

Harry Styles - As It Was (Official Video) Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Kada je 2015. bend napustio Zayne Malik, izdali su još jedan zajednički album ‘Made in the A.M.’, a onda su, nakon 70 milijuna prodanih albuma i pregršt osvojenih nagrada, odlučili uzeti pauzu do daljnjeg.

Iako su i ostali dečki počeli raditi na samostalnim karijerama, najveći je uspjeh postigao upravo Styles te je s godinama isfurao osebujan modni izričaj u kojem je zastupljena i ženska odjeća, ali i cipele s visokim potpeticama. ‘Biram ono što izgleda cool, a ne zato što sam gej, strejt ili biseksualan’, izjavio je te kao svoj uzor uvijek ističe Davida Bowieja.

No majka je imala najveći utjecaj na Stylesa i prenijela mu je ljubav prema modi. ‘Još sam kao dijete volio glamurozne haljine’, rekao je i prisjetio se da je zbog kazališne predstave, u kojoj je kao dječak igrao miša, morao prvi put odjenuti tajice. ‘Sjećam se da mi je bilo ludo to da moram odjenuti tajice, no mislim da se tu sve pokrenulo’, rekao je, aludirajući time upravo na svoj modni izričaj.

A u modni izričaj spadaju i mnogobrojne tetovaže koje mu puno znače - slovo A tu je zbog njegove majke, kolačić od ledenog dragulja, slovo G i natpis Gemma na hebrejskom za sestru dok je slovo R u čast pokojnog očuha.

Godine 2017. donio je još jednu odluku koja mu je pomogla u životu - odrekao se mesa i postao peskatarijanac. Riječ je o prehrani koja isključuje meso, ali povećava konzumaciju žitarica, mahunarki te morskih plodova. Otkrio je da se zahvaljujući toj prehrani osjeća puno bolje, a počeo je i uzimati sate pilatesa, meditirati te povremeno čisti organizam pomoću sokova.