SERIJA SNIMANA U DVORCU

'Ljubav i hrana' – dramedija savršena za razonodu

31.08.2022 u 13:23

Bionic
Reading

Izvrsna britanska dramska serija 'Ljubav i hrana' (Delicious) s elementima komedije vrti se oko kulinarstva, a glavne uloge u njoj imaju Dawn French, Emilia Fox (Nijemi svjedok) i Iain Glen (Igra prijestolja)

Sam (Emilia Fox) je kuharica i u braku je s celebrity chefom i vlasnikom hotela Leom (Ian Glen). No Sam sumnja da je Leo vara i odluči potražiti savjet njegove bivše supruge Gine, ne znajući da je Leo vara upravo s njom. Afera izbije u javnost i Sam odluči zatražiti rastavu, no Leo je odlučan u tome da je uvjeri da želi ostati s njom. Međutim uskoro završi u bolnici zbog srčanog udara, a obitelj se okupi uz njega.

Serija snimana u dvorcu

Serija je snimana u dvorcu Pentillie koji 'glumi' Leov luksuzni hotel. Dvorac Pentillie smješten je na rijeci Tamar u Cornwallu u Engleskoj. Većina scena snimana je oko imanja i unutar dvorca, uključujući viktorijansku kupaonicu i američke vrtove. Tijekom snimanja, zaposlenici u dvorcu nisu nikomu smjeli reći da se ondje odvija snimanje serije, no uživali su gledajući kako ga filmska ekipa transformira.

Izvrsna glumačka postava

U glavnim je ulogama izvrsni trojac na čelu s Dawn French, britanskom glumicom i komičarkom, najpoznatijom po radu na BBC-jevim sitcomima 'French and Saunders' i 'The Vicar of Dibley'.

Uz nju, tu je Iain Glen, škotski glumac koji nam je možda najpoznatiji po ulozi Joraha Mormonta u seriji 'Igra prijestolja'. Njegove ostale uloge uključuju serije 'Dowton Abbey' i 'Titans', kao i serijal filmova 'Resident Evil'.

Trojac upotpunjuje Emilia Fox, britanska glumica i prezenterica, čija filmografija uključuje filmove poput 'Pijanist' Romana Polanskog, 'The Soul Keeper' i 'Dorian Gray', a neke od serija u kojima je ostvarila zapažene uloge su 'Ponos i predrasude' i 'Nijemi svjedok'.

Serija je dostupna na streaming servisu Pickbox NOW.