VIZUALNA RASKOŠ

Tri žene, jedna jahta i ubojstvo: Crno-humorna krimi serija vrijedna vaše pažnje

19.07.2022 u 18:08

Bionic
Reading

Crne udovice (Black Widows) nordijska je krimi serija zašećerena crnim humorom. Radnja se vrti oko tri prijateljice koje odluče ubiti svoje muževe tako što njihovu jahtu dignu u zrak

Vizualno, serija je predivno snimljena, a snimke norveškog sela blizu jezera oduzimaju dah. Od uvodne scene, koja nas navodi na pomisao da žene pripremaju obrok u kuhinji, a zatim shvaćamo da 'kuhaju' bombu, serija nas svojim uvodi u potpuno uvrnutu priču.

Mogu li se izvući s ubojstvom?

Možda se čini kako je teško simpatizirati ove tri ubojice, no vrlo brzo vidimo načine na koje ih njihovi muževi maltretiraju. Od malih stvari poput toga da Johannin muž baci njezin mobitel u grmlje pa joj potom kaže „lovi“, do problematičnijih poput toga da se Rebeka boji za svoju kćer jer njezin suprug drži oružje kod kuće. Iz telefonskih razgovora između tri prijateljice shvaćamo koliko im se bračni život transformirao tijekom godina i kako se u njemu osjećaju. Karizmatični ženski likovi vrlo nas brzo uvuku nas u svoj plan. Želja gledatelja da se Crne udovice izvuku s ubojstvima raste, bila ta ubojstva opravdana ili ne.

Ipak, stvari nisu tako jednostavne – detektiv Peter Wesselø koji ih lovi također je intrigantan, predstavlja pravdu, i često poželimo da uspije otkriti tajnu i riješiti slučaj.

Triler protkan crnim humorom

Dijelom triler, dijelom crna komedija, Crne udovice lakše su štivo od drugih skandinavskih serija. Drama i napetost protkane su komičnim momentima. Većina komičnih situacija dolazi od detektiva Petera, kao i od Kyre koja je prisiljena živjeti sa svojim 20-godišnjim nezaposlenim nećakom koji igra virtualni tenis u gaćama.

Napeta i humoristična, nordijska serijska poslastica stvara sve veću napetost kroz sezonu, zbog koje ćete ju htjeti gledati još i još.

Trenutno je možete pratiti na Pickbox TV kanalu od ponedjeljka do petka u večernjem terminu, a dvije kompletne sezone dostupne su u ponudi Pickbox NOW servisa.