ZA LJUBITELJE POVIJESNIH DRAMA

​​​​​​​'Šest sestara' – u čemu je 'kvaka' sa španjolskom serijom koju publika neprestano prati s oduševljenjem?

31.08.2022 u 13:27

Bionic
Reading

Serija 'Šest sestara' još je jedan dokaz da španjolska produkcija posljednjih godina briljira, a ova će uspješnica posebno oduševiti ljubitelje povijesnih drama

Osim zavidnom radnjom koja je smještena u Madrid početkom 20. stoljeća, ova je španjolska serija prepuna avanture i romanse. U fokusu je šest sestara, mlade žene iz bogate i cijenjene obitelji Silva koje preuzmu očev posao nakon njegove smrti.

Jedna od sestara, Celia, školska je učiteljica koja sanja o tome da će jednog dana biti spisateljica s istim pravima koje imaju muškarci, da može biti slobodna, da može glasati, da može voljeti ženu.

Raskošna saga o ljubavi i društvu

Priča između Celije i Aurore priča je o ljubavi između dviju žena u vremenu kada žene nisu imale pravo glasa, a od njih se očekivalo da se udaju, rode djecu i brinu se o svojim muževima. Celia (Candela Serrat) jedna je od šest sestara u obitelji Silva, veoma cijenjenoj španjolskoj obitelji, koja se zaljubljuje u svoju najbolju prijateljicu Petru. Umjesto podrške, Celia nailazi na osude okoline, a njezina je obitelj uvjerena da treba psihološku pomoć.

Potom prolazi mukotrpan tretman u psihijatrijskoj ustanovi kako bi se 'riješila' svojih osjećaja prema ženama, no ondje upoznaje medicinsku sestru Auroru (Luz Valdenebro) s kojom počinje kovati plan za bijeg. Njihova ljubavna priča tu će tek krenuti. Aurora otvara cijeli novi svijet Celiji i upoznaje je s pokretom sufražetkinja koje će promijeniti povijest.

Njihova je ljubav stvarna i inspirativna, no u isto je vrijeme skrivena, prepuna tragedija i obojena vremenom u kojem je bila neprihvatljiva.

Popularnu španjolsku seriju pratite od ponedjeljka do petka u ranom popodnevnom terminu na Pickbox TV kanalu, a sve epizode dostupne su na Pickbox NOW streaming servisu.