DOGAĐANJA NE NEDOSTAJE

Ljeto u Zagrebu: Otkrivamo kakve vas poslastice i manifestacije očekuju narednih mjeseci u metropoli

02.07.2019 u 06:25

Bionic
Reading

Mišljenje da je naš glavni grad ljeti poprilično dosadan i bez sadržaja posljednjih se godina itekako promijenilo. Kao i većinu godine, Zagreb u vrućim mjesecima nudi pregršt manifestacija za odrasle ali i one najmlađe. Provjerili smo što vas može zainteresirati ove godine

Od Ljeta na Strossu, preko Mora knjiga na Zrinjevcu, pa sve do ljetnog programa u MSU, vatrometa na Bundeku, INmusic festivala na Jarunu i Plac Mljaca na Trešnjevci; manifestacija u glavnom gradu ovo ljeto ne nedostaje ni najzahtjevnijim građanima. Svatko će u ovom gustom rasporedu pronaći nešto po svom guštu. Za vas smo izdvojili ponudu događanja tijekom ljetnih mjeseci u Zagrebu.

Zagrebački vremeplov

Krajem travnja započeo je program oživljavanja prošlosti glavnog grada i davno zaboravljenih običaja.

Trgovi i ulice središta grada, kao i park Maksimir sve 1. listopada, bit će mjesto glazbenih, plesnih i raznih drugih događanja koja se odvijaju već 10. godinu za redom, u okviru projekta Turističke zajednice grada Zagreba.

Ljeto na Strossu

Pomno odabran glazbeni program, likovne instalacije uklopljene u prostor, nostalgičan ugođaj otvorenog kina, slikari sa svojim platnima- kratki je presjek onoga što vas očekuje na Strossmayerovom šetalištu na Gornjem gradu sve do početka rujna. Ovo specifično šetalište idealno je za romantične šetnje u dvoje, prve spojeve koji će biti sve samo ne dosadni, ili pak ugodno druženje s prijateljima uz čašicu izvrsnog vina.

Pop Up Summer Garden

Zelena oaza skrivena u strogom centru Zagreba pretvorena je ovo ljeto u takozvani Pop Up Summer Garden. Šuma Tuškanac do 14. rujna dom je kreativnog projekta iza kojeg stoje Ante Grancarić i Igor Lešković.

U Pop Up Summer Gardenu u kojem ćete narednih mjeseci uvijek naići na ugodnu hladovinu, možete odmoriti u udobnim ležaljkama, mrežama za ležanje, popiti dobar koktel, a pritom sa sobom možete povesti i kućnog ljubimca jer organizatori su mislili i na to i napravili kutak za pse.

Ljetne noći tearta EXIT

Za sve ljubitelje kazališta pod zvijezdama, ljetne noći teatra EXIT pravo su mjesto naredna dva mjeseca. Sve do 3.kolovoza turisti i domaći posjetitelji moći će pogledati neku od predstava u Muzeju za umjetnost i obrt.

More knjiga

Na jednom od najljepših parkova Lenuzzijeve potkove, Zrinjevcu, od kraja lipnja pa sve do sredine srpnja održava se interesantan program za sve ljubitelje čitanja i dobre knjige. Ove se godine popularna lokacija pretvara u egzotičnu plažu na kojoj ćete moći besplatno pročitati više od 500 knjiga na hrvatskome i engleskom jeziku.

A kada pak poželite predahnuti između stranica vaše omiljene knjige, rashladite se cool koktelima inspiriranim naslovima koje možete pronaći također na Zrinjevcu. Uz koktel zagrizite i koji slani ili slatki zalogaj popularnih imena zagrebačke ugostiteljske scene.

  • +2
More knjiga Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Dvorišta

Zasigurno jedan od programa koji privuče najviše Zagrepčana i turista su Dvorišta. Tijekom deset nezaboravnih dana od sredine srpnja posjetitelji imaju jedinstvenu priliku zaviriti iza fasada nekih od najljepših zagrebačkih palača i doživjeti čarobne ambijente jedinstvenih gornjogradskih prostora.

Tu je i puno dobre urbane zabave, a u dvorištima se posjetitelji mogu osvježiti slasnim zalogajima, osvježavajućim gutljajima i dobro se zabaviti uz prvorazredne glazbene izvođače i žive svirke od jazza i klasike do popa. Posebice vikendima, u većini dvorišta otvorenih za javnost, traži se mjesto više.

Ljeto kod Matoša

Jedna od manifestacija koja traje čitavo ljeto sve do 1. rujna je Ljeto kod Matoša. Ono što zimi bude Advent na ovoj lokaciji, ljeti je dobilo svoju varijantu.

Ležaljke za sunčanje, šarmantni stolovi za dvoje, kućice na kojima se nude razna ljetna pića kratki su opis situacije koja će vas zateći kada se se na šetalište popnete Zakmardijevim stubama. Uživajte s dragim ljudima u pogledu na grad uz šarena ljetna pića i zamislite da ste na Jadranu.

Plac Mljac

'Budi faca, dođi do placa', slogan je organizatora ovog maštovitog programa koji se održava prvi tjedan u srpnju na Trešnjevačkom placu. Kako bi ljeti oživjeli i ovaj dio grad te stanovnicima Trešnjevke ponudili gastro užitke, koncerte i priliku za druženje na otvoreno, organizatori su osmislili Plac Mljac.Ovaj jedinstveni ljetni događaj na placu donosi puno urbane zabave, ukusnih zalogaja i osvježavajućih gutljaja, vrhunske glazbe, ali i svježeg voća i povrća. Tu ćete među ostalim kušati slasne štrukle, sir i vrhnje, špek, puricu s mlincima i druge delicije lokalne i međunarodne kuhinje. Biti će tu je čak i noćni plac na kojemu možete obaviti špecaraj.

MANIFESTACIJE NA OTVORENOM 2019.

Ponuda događanja u Zagrebu ljeti

Gornji grad- Dvorišta (12.-21.7.), Ljeto kod Matoša (19.7.-1.9.), Ljeto na Strossu (30.5.-2.9.)

Zrinjevac- More knjiga (29.6. -9.7.), Zagrebački vremepolov (27.4.- 6.10.)

Tuškanac- Pop Up Summer Garden (7.6.-14.9.)

Trešnjevačka tržnica- Plac mljac (1.7.-7.7.)