filmski i glazbeni programi

Ljetnu pozornicu Tuškanac otvara J.R. August

05.06.2021 u 22:51

Bionic
Reading

Koncertom J.R. Augusta u nedjelju, 6. lipnja, otvara se nova sezona Ljetne pozornice Tuškanac, na kojoj će se do jeseni nizati filmski i glazbeni programi

Glazbenik J.R. August, višestruki dobitnik nagrade Porin, izvest će hvaljeni prvijenac Dangerous Waters te kolekciju EP-jeva u kojima se isprepliću mnogi glazbeni žanrovi uključujući i blues i gospel.

Središnji dio programa je 'Film u šumi' koji u kolovozu donosi kombinaciju popularnih i umjetničkih te kinotečnih naslova, povezujući programe Ljetne pozornice i njezina sestrinskog kina – Kinoteke.

Izvor: Društvene mreže

Za 10. lipnja najavljena je zagrebačka premijera filma Danila Šerbedžije ''Tereza 37', dobitnika Velike Zlatne arene na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu.

Na toj će se pozornici predstaviti i najvažnije hrvatske filmske manifestacije, među kojima su Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, ZagrebDox, Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival, Festival mediteranskog filma Split i FRKA – Filmska revija Kazališne akademije, a također je i središnja lokacija popularnog Fantastic Zagreb Film Festivala te Revije europskog filma.

Već u prvim tjednima lipnja prikazat će se izbor animiranih filmova s 31. Svjetskog festivala animiranog filma Animafest Zagreb, od 11. do 13. lipnja, potom najbolje iz svijeta advertisinga s međunarodnog festivala Dani komunikacija (14. i 15. lipnja), te nezaobilazne dokumentarce iz programa Zagrebdoxa, od 16. do 19. lipnja.