domaća hit sapunica

'Larin izbor' nekad je rušio rekorde gledanosti, a evo koliko su se otad promijenili glavni glumci

03.09.2019 u 12:51

Bionic
Reading

U 185 epizoda popularne serije Nove TV gledatelji su pratili mediteransku ljubav pijanistice Lare i kapetana Jakova, a toliko su bili popularni da su njihova imena postala prvi izbor za imena novorođenčadi tih godina. Serija 'Larin izbor' emitirana je 2011. godine, a trenutno se mogu pratiti njezine reprize. Prisjetili smo se toga kako su glavni glumci nekoć izgledali, a kako izgledaju danas

'Larin izbor' bila je jedna od najgledanijih i omiljenih domaćih serija koja je rušila rekorde gledanosti, a djelo je autorice i producentice Jelene Veljače. Reprizu ljubavne priče Lare i Jakova, koje su tumačili Doris Pinčić Rogoznica i Ivan Herceg, mnogi su dočekali s oduševljenjem.

Doris Pinčić Rogoznica

Ulogom Lare, plahe djevojke koja završava studij klavira u Splitu, u kojem živi i radi sama te povremeno pomaže u jednoj catering službi, karijera tada 23-godišnje glumice krenula je uzlaznom putanjom. Postala je omiljeno televizijsko lice, a dvije godine nakon 'Larinog izbora' udala se za glazbenika Borisa Rogoznicu. Godine 2014. rodila je sina Donata, a kćerkicu Gitu u ljeto 2018. godine. Danas se Doris Pinčić Rogoznicu može čuti na Narodnom radiju te gledati na RTL-u u novoj sezoni gastro showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' koji se uskoro počinje emitirati.

Ivan Herceg

Bio je poznat po svojim ulogama i prije 'Larinog izbora', no danas 37-godišnji glumac dodatnu je popularnost stekao ulogom Jakova koji se vratio u Split sa školovanja u inozemstvu te nije pretjerano zainteresiran za svijet koji mu majka i otac pokušavaju nametnuti. Za oko mu je zapela mlada djevojka koju susreće u kuhinji. Jakov i Lara se zaljube na prvi pogled i premda se radi o zabranjenoj ljubavi, ne odustaju od nje. Nakon 'Larinog izbira' Ivan se ostvario u još nekim ulogama u dramskim serijama, a u posljednje vrijeme malo ga se može vidjeti u javnosti.

Ornela Vištica

Glumica mostarskih korijena Ornela Vištica u seriji je glumila fatalnu konobaricu Karmen i ta uloga ju je proslavila. Nakon nje ostvarila je brojna filmska i kazališna postignuća, a gledatelji su je mogli pratiti u serijama 'Vatre ivanjske', 'Prava žena' i 'Pogrešan čovjek', u kojoj je imala ulogu uspješne liječnice i fatalne zavodnice Aleksandre. Često se nađe na listama najljepših Hrvatica, a nerijetko zna voditi kakvu manifestaciju. Osim što je posvećena svojoj glumačkoj karijeri, Ornela se nađe se u ulozi modela, a svoj talent za pisanje pokazuje na Instagramu uz fotografije koje često dijeli. Trenutno je dio ansambla Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu.

Filip Juričić

Bio je opasni i zlobni Dinko Bilić, kojeg je unatoč svemu lošem što je napravio publika obožavala. Svi ženski likovi bili su 'žrtva' njegovih zavodničkih čari. Za njega i glumicu Eciju Ojdanić bila je to prva uloga negativaca u hrvatskoj telenoveli. Nakon 'Larinog izbora' Filip Juričić je uživao popularnost zahvaljujući hit serijama 'Tajne', 'Čista ljubav' te 'Na granici', u kojoj tumači policajca Marka. Dug niz godina je u samom vrhu glumačke scene, ali malo je poznato to da je patio od teške depresije. Ostvario se i u ulozi roditelja te je iz veze s Mateom Rošić dobio sina Lava, kao i sina s Nikom Dogan.

Sanja Vejnović

Glumačka diva je u seriji tumačila ulogu Mije Božić, Larine mame koja je isprva bila razočarana kćerinim tajnim vjenčanjem, kao i činjenicom da je odbacila svoju karijeru udavši se za bogataša. Iako su u početku imale situacije pune nerazumijevanja, odnos Mije i Lare se razvio u divan roditeljsko-prijateljski, kvalitetan odnos pun ljubavi i podrške. Sanja Vejnović se našla na listi priznate stranice IMDB među najljepšim glumicama iznad 40 godina. Nakon 'Larinog izbora' glumila je u drugim popularnim serijama, poput 'Kud puklo da puklo'. Privatno je iza nje dug brak s direktorom fotografije Goranom Mećavom, s kojim je dobila dvoje djece. Iako su se razveli, ostali su jako dobri prijatelji.

Serija je snimana na brojnim eksternim lokacijama u Splitu i Lovranu, dok se scene interijera prostiru kroz 22 seta na 2000 kvadratnih metara u Zagrebu. Prodana je u 46 zemalja diljem svijeta, a prva sezona okrunjena je igranim filmom 'Larin izbor: Izgubljeni princ'.

  • +7
Serija Larin izbor Izvor: Licencirane fotografije / Autor: dorijan kljun
sve osim nogometa

Učitavanje...