POSLOVNI USPJEH

Koliko je Jelena Veljača zaradila prodajom 'Larina izbora'?

23.08.2013 u 09:07

Bionic
Reading

Mnogi nagađaju da je prodaja prava na 'Larin izbor' donijela Jeleni Veljači i značajan materijalni dobitak, ali ona o tomu ne želi razgovarati

Jelena Veljača ovih dana ima mnogo razloga za zadovoljstvo. Naime serija Nove TV 'Larin izbor', koja je postigla velik uspjeh u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji, uskoro će se emitirati i u Meksiku. Prava na popularnu seriju otkupila je poznata meksička produkcijska kuća Televisa koja stoji iza čitavog niza uspješnih sapunica poput 'Esmeralde' i 'Divlje ruže'.

'Meksička Televisa otkupila je i scenarij i koncept, kao i snimke 'Lare'. Sada je na njima da se odluče kako će voditi tu cijelu priču oko 'Larina izbora'', kaže nam Jelena Veljača, autorica koncepta i scenarija popularne serije Nove TV te kreativna producentica.

Iako joj na poslovnom planu već dulje vrijeme ide i više nego dobro, najnovijem postignuću ipak se jako raduje: 'Iznimno sam ponosna. To je ogroman uspjeh i još jedna potvrda uspjeha 'Lare' koji je bio velik i u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji. Međutim Televisa je najveća producentska kuća u Latinskoj Americi, a njene serije gleda i cijela Amerika i cijela Europa. Ne mogu biti ništa drugo nego ponosna, čak sam i na neki način ushićena. Trenutno sam najponosnija na svijetu!'

Mnogi nagađaju da je prodaja prava na 'Larin izbor' donijela Jeleni Veljači i značajan materijalni dobitak, ali ona o tomu ne želi razgovarati jer je to, kako kaže, njezina privatna stvar. Takav uspjeh sasvim sigurno dobra je vijest i za ostale hrvatske autore koji se sada mogu nadati i inozemnim 'transferima'.

'Udio u takvim poslovnim pričama ovisi o dogovoru svakog autora. Kao autor možete prodati scenarij i onda nemate više nikakva prava, a možete se dogovoriti i drugačije. Ja ne bih ulazila u detalje svojega ugovora, ali dakle sve ovisi o dogovoru. Ne mogu govoriti generalno, mogu govoriti samo o sebi, ali to ne želim', naglasila je Jelena Veljača.