svestrana pjevačica

Lana Jurčević: 'Ponekad samu sebe ne sretnem u danu'

27.05.2017 u 21:55

Bionic
Reading

Jedna od naših najpopularnijih vokalistica Lana Jurčević pjevanjem se bavi od djetinjstva, a na hrvatsku estradu stupila je 2003. godine kada je objavila i svoj prvi album jednostavnog imena 'Lana'. Od tada niže uspjehe, brojne nastupe, nagrade i albume, a uskoro će objaviti novi pod nazivom 'Tabu'. Uoči njegova izlaska te nastupa na CMC festivalu idućeg vikenda s pjesmom 'Kim Kardashian', Lana je za tportal ispričala o samostalnom snimanju spotova, sve češćem autorskom radu, prisutnosti na društvenim mrežama gdje je među najpraćenijim domaćim izvođačima, a pričala je i o ljubavi

Osim pjevanjem, Lana Jurčević se tijekom svoje uspješne karijere iskazala i plesnim vještinama u showu 'Ples sa zvijezdama' 2007. godine gdje je zauzela drugo mjesto, nastupom u zabavnom showu 'Ja to mogu', a posebno je publiku oduševila i transformacijama u showu 'Tvoje lice zvuči poznato'.

Vaša karijera traje već jako dugo. Svoj prvi album objavili ste 2003. godine, a uskoro izlazi i vaš peti studijski album 'Tabu'. O kakvom je albumu riječ i koliko ste se stilski i uopće promijenili od svog prvijenca?

Najela se žganaca, pretrčala tisuće i tisuće kilometara, fulala, gađala, rasla, sazrijevala i ono najvažnije - naučila se opustiti i zabavljati dok stvaram glazbu i pjevam. S godinama sam skidala kočnice, otpuštala strahove i sad stvarno mogu reći da se osjećam bolje nego ikad.

Ako ste se prvim albumom htjeli predstaviti publici, jesu li nazivi vaših idućih albuma na neki način prenosili vaše osobne poruke, 'Volim biti zaljubljena', 'Pobjede i porazi'?

Svaki album ujedinjuje pjesme koje se nalaze na njemu ili možda neku moju fazu života. Sigurno da su prenosili i ja sam sretna što se mogu baviti time, a da dio toga, veliki dio sam i ja sama, kao osoba.

Iako ste počeli karijeru isključivo kao pjevačica, sve više preuzimate ulogu autorice glazbe. Kako to? Nema dovoljno dobrih autora?

Nikako. Obožavam raditi s drugim autorima, nadopunjuju me i nadograđuju, ali čini se da publika voli i moje melodije i pisanje. Mislim da to ima i veze s tim kako se ja osjećam kad ih pjevam i kakvu energiju prenosim.

Uhvatili ste se i samostalnog snimanja spotova. Neke ste sami režirali pa čak i snimili. Jeste li control freak, želite li da je sve pod vašom kontrolom, imate li tim ljudi oko sebe koji vas savjetuju ili jednostavno imate puno svojih ideja koje želite realizirati?

Imam ih tone i ne znam kako ponekad stati na loptu. Ne bi čak rekla da sam control freak, nego više vizionar. Već kad pjevam pjesmu u studiju, ja vidim spot za to. Mislim da 90 posto mog bića i mozga čini kreativa i ne mogu bez nje. Obožavam stvarati.

Jedna ste od najangažiranijih izvođačica na Instagramu i općenito na društvenim mrežama, preko kojih vrlo lako komunicirate s fanovima. Koliko takva komunikacija ima dobrih, a koliko loših strana?

Ako mene pitate, loših nema. Ja te ljude smatram svojim prijateljima i sve sam svjesnija koji je to ustvari blagoslov i prednost.

Najnoviji singl 'Kim Kardashian' izvest ćete na CMC festivalu. Vaši scenski nastupi su uvijek atraktivni, možete li nam otkriti kako će izgledati nastup ove godine?

Iskreno, još nemam pojma, ali doslovno. Zahvatilo me završavanje albuma, snimanje spota, dizajn, pjesme, studio, koncerti, kampanje. Malo sam se izgubila, ali evo, samo što se nisam 'uhvatila' ponovno.

Ej bok 😀

A post shared by Lana Jurcevic (@lana_jurcevic) on

Je li možda prava Kim čula vašu pjesmu? Zanima li vas uopće njezino mišljenje?

Znam da je čuo i vidio njezin šminker, a za nju ne znam je li. Bilo bi slatko da vidi, pjesma je skroz pozitivna i iako nosi njezino ime, pjesma je u stvari ljubavna priča i nije o njoj kao o osobi.

Dosta ulažete u produkciju spotova. Za posljednji ste išli u Pariz gdje su snimljene dosta atraktivne scene. Koliki je zapravo budžet tih spotova ili se o ciframa ne smije pričati?

Zahtjevni spotovi koštaju, manje zahtjevni manje, naravno, ali uvijek se trudim da onima koji gledaju i slušaju moje pjesme dam nešto novo, drugačije. Nikad ne bih podcjenjivala svoju publiku. Naprotiv!

Opeeeet ledaraaaa vani 😏⛄

A post shared by Lana Jurcevic (@lana_jurcevic) on

Kad vam obaveze dopuste, odlazite na putovanja, već ste skoro cijeli svijet obišli. Koja je vaša sljedeća destinacija?

Daleko sam ja od proputovanja cijelog svijeta, iako, da, bila sam na raznim mjestima i kontinentima, ali to nije dovoljno. Stvarno bih voljela vidjeti što više toga. To te otvara, nadahnjuje, inspirira.

Imate li vremena za ljubav? Jeste li zaljubljeni?

Slabo, iskreno. Ponekad samu sebe ne sretnem u danu.

Nosonja moj slatki, preslatki 💕🐽

A post shared by Lana Jurcevic (@lana_jurcevic) on

S kakvim muškarcem nikad ne biste mogli biti?

Onim koji me 'ne zna pomaknuti s mjesta'.

Smatrate li se seks simbolom? Muškarcima definitivno godi pogled na vas.

Hvala vam, ali zanimljivo je da skoro 60 % moje publike i pratitelja čine žene. E, to je kompliment.

Što je vaša strast uz glazbu? Kako se opuštate, relaksirate, punite baterije?

Odlaskom u šumu, na putovanja. Hrana, zrak, gašenje mobitela i kompjutora...