KVARTER BOND U MEDULINU

'Tončija Huljića osim po glazbi pamtimo i po zlatnom cigaršpicu. Bio je poput hrvatskog Jamesa Bonda!'

08.08.2018 u 06:47

Bionic
Reading

Uoći nastupa svjetski poznatog australsko-britanskog električnog string kvarteta Bond na festivalu Rock&Stars u četvrtak 9. kolovoza. Vrsne glazbenice, proglašene kao 'Spice Girls of Classical Music' za tportal su ispričale sve o svojoj glazbi, dolasku u Hrvatsku, imidžu i suradnji s našim skladateljem

Ansambl glazbenica, koje su pohađale najbolje glazbene škole i konzervatorije u Velikoj Britaniji i Australiji, utemeljio je glazbeni promotor Mel Bush, menedžer svjetski slavne violinistice Vanesse Mae.

Sa svoja 4 milijuna prodanih albuma, Bond su najbolje prodavani gudački quartet u povijesti muzičke industrije. Ženski gudački kvartet kojeg čine Tania Davis (violina), Eos Counsell (violina), Elspeth Hanson (viola) and Gay-Yee Westerhoff (violončelo), a koji je među ostalim veliki uspjeh postigao i sa glazbom Tončija Huljića, nastupio je i na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara 2012-te godine.

Kako se pripremate za nastup u Hrvatskoj?

EOS: Vrlo smo uzbuđene što ćemo odsvirati sviramo neke pjesme s našeg novog albuma, a hrvatska publika će biti prva na svijetu koja će ih čuti. Također ćemo odsvirati i mnogo starih favorita, tako da će za se naći za svakoga ponešto.

Znaš li nešto o Hrvatskoj i dolazite li po prvi put?

EOS: Znamo da niste željni Bošnjaci koji dolaze na more, šalimo se! (smieh) Nikada nismo bili u Hrvatskoj kao skupina, ali jedan od ljudi odgovornih za Bondov zvuk u prvim godinama bio je Hrvat, skladatelj iz Splita, Tonči Huljić. Napisao je naš prvi singl 'Victory' kao i naš singl 'Explosive'.

Que? #bondquartet

A post shared by BondQuartet (@bondquartet) on

Tko je odlučio o imenu Bond za bend i koji se značenje krije iza njega?

TANIA: Odlučile smo se nazvati Bond zbog 'veze' koju imamo kao prijateljice i glazbenice. Ne mogu se sa sigurnošću sjetiti tko je prvi predložio ime.

Koji je vaš omiljeni dio igranja u Bondu?

TANIA: Volim izvoditi našu glazbu na pozornici, nevjerojatan je osjećaj uživo stati pred publiku i svirati joj. Sretni smo što možemo putovati svijetom i vidjeti toliko nevjerojatnih zemalja, to je vjerojatno moj omiljeni dio posla.

Imate li vremena za odnose, brakove, obitelj?

TANIA: Da, samo da posložimo vrijeme za to - morate naći vrijeme za važne stvari u životu!

Izvor: Društvene mreže

Tko odabire svoju odjeću za svoje nastupe? Imate li kakvog stilistu?

GAY-Yee: Sami odabiremo odjeću i ono što ćemo nositi! Povremeno radimo sa stilistom za emisije, a ponekad ako se tako osjećamo nosimo odjeću iz vlastitoh ormara.

Spomenuli ste Tončija Huljića. Čega se sjećate iz suradnje s njim? Jeste li u kontaktu s njim?

GAY-Yee: Osim njegove prekrasne, privlačne glazbe ono čega se najviše sjećam kad se spomene Tonči je njegov zlatni cigaršpic. Bio je poput hrvatskog Jamesa Bonda! Nismo bili u kontaktu već neko vrijeme, ali svakako ćemo ga pozvati na koncert!

Što nadamo se da je poruka vaše glazbe?

GAY-Yee: Sve se nadamo da naša glazba donosi veliko zadovoljstvo i užitak svima koji je slušaju. Zato smo je i stvorili!

Wishing All Our Friends and Fans A Wonderful Christmas and New Year! 🎄🎁🎉

A post shared by BondQuartet (@bondquartet) on

Izvor: Društvene mreže