ŠUŠKANJA SU KRENULA

S nestrpljenjem se iščekuje trenutak objave tko će biti novi James Bond, a ovo su kandidati

16.05.2023 u 06:42

Bionic
Reading

Poslije kraćeg medijskog zatišja krenula su šuškanja i nagađanja oko toga tko bi mogao zamijeniti Daniela Craiga kao legendarnog špijuna Jamesa Bonda, ubijenog 2021. u nastavku 'Za smrt nema vremena'

Obožavatelji najpoznatijeg tajnoga agenta na svijetu ostali su bez riječi kada je ubijen u filmu 'Za smrt nema vremena', a nakon snimljenih pet nastavaka u kojima ga je glumio Daniel Craig, svako toliko pojave se glasine oko toga tko će ovog holivudskog glumca zamijeniti u vjerojatno najtraženijoj ulozi.

Pričalo se tako da će novi Bond biti otkriven ovog proljeća i to nakon što je producentica Barbara Broccoli, a čiji je otac legendarni Cubby Broccoli prvi doveo Bonda na velika platna, još prošle godine rekla da traže mlađeg glumca koji bi mogao ostati u franšizi idućih 10 do 12 godina.

I Craig je poprilično izdržao, jer je u svom prvom nastavku 'Jamesa Bonda' imao 38 godina, a završio je snimanje s 53 godine. Dobro upućeni izvori tvrde da se Broccoli osobno nalazi sa svakim od potencijalnih glumaca, a svi oni moraju za susret s njom obući smoking i proći audiciju u Pinewoodu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Među imenima koja su proteklih godina iscurila u javnost našla su se i ona Richarda Maddena, Toma Hardyja, ali i Idrisa Elbe, za kojeg navijaju korisnici društvenih mreža, no 50-godišnji glumac prekinuo je sva nagađanja izjavom da tu ulogu nema namjeru prihvatiti.

Mnogi najviše izgleda daju 32-godišnjem Britancu Aaronu Taylor-Johnsonu, koji je već imao sastanak s Broccoli, a nagađa se da je prošao audiciju još u rujnu prošle godine. I kladionice mu idu u korist, stavljajući ga kao favorita za tu ulogu, no dobro upućen izvor iz filmskih krugova za Page Six je izjavio kako bi uistinu bilo ironično da on dobije ulogu jer bi time postao prvi 'Židov 007'.

Kako biste shvatili zašto je to ironično, dovoljno govori podatak da je Bondov tvorac, Ian Fleming, bio na glasu kao veliki antisemit. Čak je i negativca u svom romanu 'Goldfinger' iz 1958. nazvao Auric Goldfinger. Aurum na latinskom znači zlato, a lik, koji je bio opsjednut zlatom, bogatstvom i moći, inspiriran je njegovim susjedom iz Londona Ernom Goldfingerom, poznatim mađarskim arhitektom židovskog podrijetla koji se 1934. preselio u London.

Fleming je navodno mrzio Goldfingera, a on je pak prijetio da će tužiti pisca nakon što je knjiga 'Goldfinger' objavljena 1959. godine.

No da ne duljimo više, ovo su glumci koji su navodno u utrci za glavnu nagradu - ulogu u novom nastavku 'Jamesa Bonda'.

Aaron Taylor-Johnson Izvor: Profimedia / Autor: Mert & Marcus/Calvin Klein/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Aaron Taylor-Johnson

Zgodan i duhovit, tim riječima opisuju 32-godišnjeg Aarona Taylor-Johnsona, a mnoge podsjeća na jednog od najboljih glumaca u ulozi Bonda svih vremena, pokojnog Škota Seana Conneryja. Prve scene u ulozi Bonda, šuška se, snimio je još u prosincu, no ništa službeno nije potvrđeno.

Taylor-Johnson već je osvojio Zlatni globus za najboljeg sporednog glumca u trileru 'Nocturnal Animals' iz 2016., a mnogi ga se i dandanas sjećaju po ulozi grofa Vronskog u adaptaciji 'Ane Karenjine' iz 2012. s Keirom Knightley. Glumio je i u filmu 'Osvetnici 2: Vladavina Utrona', kao i u 'Bullet Trainu' s Bradom Pittom.

Za njega posebno navijaju žene i to nakon što je pristao snimati 2022. reklamu za donje rublje Calvina Kleina, gdje je pokazao 'sve svoje draži'. No na njihovu veliku žalost, 2012., kada je imao tek 21 godinu, vjenčao se s 23 godine starijom umjetnicom i redateljicom Sam Taylor-Johnson. Njih dvoje imaju dvije kćeri, Wyldu Rae i Romy Hero, a prošle godine obnovili su zavjete.

Par se upoznao na snimanju filma 'Nowhere Boy', nakon čega je glumac izjavio: 'Odmah sam znao da želim provesti ostatak života s njom. Sjećam se toga jako dobro i godinu dana nakon što sam je upoznao, odlučio sam je zaprositi. Znao sam da želim osnovati obitelj s njom i znao sam da želim djecu, a mjesec kasnije već je bila trudna s našim prvim djetetom.'

Paapa Essiedu

Ako mu se posreći i upravo Paapa Essiedu, zvijezda 'Londonskih bandi', bude izabran za ulogu, postat će prvi James Bond tamne boje kože. Na kladionici je početkom ovog mjeseca krenula navala na njegovo ime, a on se može pohvaliti nominacijama za Emmy i BAFTA-u za ulogu u HBO-ovoj seriji 'I May Destroy You' iz 2020. godine.

Ovaj 32-godišnjak je talentiran glumac, gotovo specijaliziran za Shakespeareova djela, što je potvrdio 2016. glumeći u produkcijama 'Hamlet' i 'Kralj Lear' Royal Shakespeare Companyja.

Rođen u Londonu, Essiedu je odrastao uz samohranu majku koja je podučavala modu i dizajn dok se njegov otac, odvjetnik, vratio u rodnu Ganu dok je još bio beba. Život mu je zadao najveći udarac kada je na prvoj godini glumačke akademije njegova majka preminula od raka dojke.

James Norton

I dok u Americi njegovo ime i nije pretjerano poznato, u Velikoj Britaniji on je velika zvijezda, ponajviše zahvaljujući zadivljujućoj izvedbi psihopata silovatelja Tommyja Leeja Roycea u televizijskom hitu 'Happy Valley', a koja mu je donijela nominaciju za BAFTA-u.

Glumio je i u popularnoj britanskoj seriji 'Grantchester', a studentskih dana na koledžu Ampleforth, koji nazivaju i 'katoličkim Etonom', nerado se sjeća jer je bio žrtva raznih maltretiranja.

Trenutno ga se može vidjeti na londonskom West Endu te u kazališnoj verziji romana Hanye Yagihare, 'A Little Life'. Ipak, u prilog mu ne idu godine, jer mnogi smatraju da je s 37 'prestar' da bi se upustio u ovakav pothvat.

Henry Cavill

Iako ga mnogi poistovjećuju sa Supermanom, jer ga je glumio, nakon što su u prosincu iz studija DC najavili da će se novi film o superheroju fokusirati na njegove mlađe dane, krenula su nagađanja da bi upravo Cavill mogao postati novi najpoznatiji tajni agent na svijetu.

Da bi se u tome odlično snašao, potvrdio je i redatelj Matthew Vaughn, koji je rekao da je on rođen za takvu ulogu, što zapravo i ne iznenađuje jer je 2006. bio u najužem krugu, prije negoli je odluka pala na Craiga.

Regé-Jean Page

Na listi se našao i Regé-Jean Page, zvijezda serije 'Bridgerton', koji će, ako dobije ulogu, baš kao i u slučaju Essiedua, postati prvi crni James Bond.

Sam Page slavu je stekao 2020. gotovo preko noći zahvaljujući ulozi vojvode od Hastingsa u prvoj sezoni 'Bridgertona', šokiravši nešto kasnije odlukom da se u drugoj sezoni neće vratiti.

U siječnju je Page, zahvaljujući tehnici zlatni rez, proglašen najzgodnijim muškarcem na svijetu na temelju znanstvenog koncepta koji mjeri simetriju lica.