nepoznati detalji

Kultna serija slavi 19 godina: Znate li baš sve o njoj?

23.08.2017 u 06:36

Bionic
Reading

Humoristična serija koja govori o Americi sedamdesetih godina tijekom osam sezona prikazivanja nije bila hit među širom publikom, a ni kritičari je nisu nešto posebno cijenili, no stekla je odane fanove i gotovo kultni status. Ovih dana glumačka ekipa obilježit će 19 godina od emitiranja prve epizode, a mi vam donosimo neke nepoznate činjenice o njoj koje možda niste znali

'Lude sedamdesete', a u originalu 'That '70s Show', američka je humoristična serija čija radnja prati živote šestero tinejdžera iz izmišljenog naselja Point Placea u Wisconsinu 70-ih godina prošlog stoljeća. Serija se prikazivala na FOX-u od 1998. do 2006. godine te je imala osam sezona, a vješto se doticala feminizma, seksualnosti, ekonomskih poteškoća u recesiji, upotrebe droge i razvoja zabavne tehnologije.

U laži su kratke noge

Mila Kunis nije imala 18 godina kada je došla na audiciju pokušavajući dobiti ulogu Jackie te je lagala kako bi je pustili da bude dio glumačke postave. U to vrijeme imala je 13 godina, a na njezinu sreću, laž je prošla.

Jedini iz Wisconsina

Svi očevi koji su ikada pogledali 'Lude sedamdesete' zavidjeli su Redu Formanu, kojeg je tumačio Kurtwood Smith. Taj je glumac bio jedini iz Wisconsina, u kojem se odvija radnja serije. Smithu je kao inspiracija za lik poslužio njegov strogi otac (koji je preminuo prije početka prikazivanja).

Umjesto Kurtwooda Smitha - Chuck Norris

Uloga Reda Formana isprva je bila ponuđena Chucku Norrisu. Do realizacije nije došlo samo zato što je zvijezda akcijskih filmova već imala dogovoreno drugo snimanje.

Hipi Leo

Ulogu hipija Lea tumačio je Tommy Chong. U petoj sezoni samo je nestao, a nakon nekog vremena saznalo se da je završio u zatvoru na deset mjeseci zbog prodaje trave. Na kraju sedme sezone pojavio se u jednoj epizodi - napušen je ušao u dnevnu sobu i rekao: 'Samo sam malo lutao uokolo, pokušavao pronaći svoju kuću.'

Mila Kunis i Ashton Kutcher nisu se podnosili

Glumili su jedan od najslađih televizijskih ljubavnih parova - Jackie Burkhart i Michaela Kelsa. Mila je izjavila kako joj Ashton dok su snimali nije bilo nimalo drag, a i priznala je da joj je prvi poljubac u životu bio onaj s njim pred kamerama. Rekla je kako je njihov odnos prošao kroz mnoge faze, a najgora je bila ona kad ga nije mogla ni pogledati koliko joj je njegova narcisoidnost išla na živce. S godinama se to promijenilo, prolazili su kroz sve životne situacije zajedno, a danas su u sretnom braku.

Lisa Robin Kelly imala privatnih problema

Glumica Lisa Robin Kelly prvih pet sezona glumila je sestru Erica Formana, Laurie, ali je nakon toga zamijenjena drugom glumicom. Naime Lisa je imala mnogo privatnih problema. Doživjela je spontani pobačaj, zatim je neumjereno konzumirala alkohol, a 2013. godine u 43. godini preminula je od predoziranja.