tko želi biti milijunaš

Kući je otišao s 125 tisuća kuna, a ovo je bilo pitanje zbog kojeg je odustao: Biste li vi znali odgovor?

27.01.2022 u 22:31

Bionic
Reading

Krešimir Štimac iz Zagreba ovotjedno izdanje game-showa 'Tko želi biti milijunaš'" otvorio je pitanjem za dvije tisuće kuna te stigao do onoga za četvrt milijuna i na njemu odustao

Večerašnju emisiju 'Tko želi biti milijunaš' otvorio je nastavljač iz prošlotjedne emisije, Krešimir Štimac. Nakon točnog odgovora na pitanje za dvije tisuće kuna, kojim je otvorio 'Milijunaša', prvoga džokera, 'zovi', upitao je tko u pjesmi 'Moj zanata' pjeva: 'Moj zanat mi je dao moje noćne pruge'. U ponudi imena nalazila su se ona Massima, Kiće, Miše te Arsena. Džoker mu je ponudio točan odgovor, Arsen Dedić, i osigurao mu četiri tisuće kuna.

Prvostupnik FER-a i student istraživačke informatike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu preostala dva džokera iskoristio je na pitanu za 125 tisuća kuna. 'Koje se ime ne spominje u tekstu Bašćanske ploče?', glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su: Držiha, Desimir, Dabiša i Dobrovit. Prvo je zatražio mišljenje znalaca. Javio se Bruno Robert koji je mogao samo potvrdili Krešimirovu dvojbu između Dabiše i Desimira. Zatim je uzeo džoker 'pola-pola' te su preostali Dabiša i Dobrovit pa je Krešimir kao odgovor ponudio Dabišu.

Zatim je uslijedilo pitanje za dvostruko veći iznos: 'Koji se slikar osjećao krivim za Drugi svjetski rat jer je 1907. 'upao' u bečku Umjetničku akademiju, a Hitler nije?'. Ponuđeni su bili Egon Schiele, Gustav Klimt, Oskar Kokoschka ili Paul Klee. Bez džokera i bez sigurnosti u točan odgovor Krešimir je odustao te kući ponio 125 tisuća kuna. Nakon odustajanja, ustvrdio je kako bi se opredijelio za Klimta i pogriješio bi jer je točan odgovor Oscar Kokoschka.

Nakon Krešimira, u natjecateljsku stolicu sjeo je Dominik Čolak koji je kviz napustio s tisuću kuna.

Posljednja večerašnja natjecateljica, profesorica hrvatskog i engleskog jezika, Martina Tomić iz Metkovića, odgovorila je na pet pitanja i osvojila tisuću kuna.