tko želi biti milijunaš

Kući je odnio 125 tisuća kuna, a odustao je na pitanju za kojega bi pogodio odgovor: Biste li vi znali odgovor?

13.01.2022 u 21:46

Bionic
Reading

U ovotjednom izdanju kviza 'Tko želi biti milijunaš' sreću je okušao Tomislav Pišonić, a njegov put do milijuna zaustavio se na pitanju za 250 tisuća kuna. Ivan Kraljević, sa zasad osvojenih 16.000 kuna i džokerom zovi, idućeg četvrtka kreće u svoj lov na milijun kuna

Tomislav Pišonić, 30-godišnji programer iz Zaprešića, prvog džokera zatražio je na pitanju za 64 tisuća kuna. Nije bio siguran koliko je arapskih država smješteno oko Perzijskog zaljeva. Pet, šest, sedam ili osam? Pozvao je znalca Ivana te su zajedničkim snagama došli do točnog odgovora. Nakon nekoliko prebrojavanja država Tomislav je odlučio riskirati te je rekao: 'Sedam je moj konačan odgovor,' i tako točno odgovorio na 11. pitanje.

I na pitanju za prelazak drugog praga, programer iz Zaprešića odlučio je riskirati. Tko je od španjolskog kralja Karla I. nagrađen grbom sa zemaljskom kuglom i natpisom 'Primus circumdedisti me', glasilo je 12. pitanje. Ponuđena su imena istraživača Juana Poncea de Leóna, Rodriga de Triana, Vasca Núñeza de Balboa i Juana Sebastiána Elcana.

'Neću trošiti džokere pa što bilo. Konačni odgovor je Juan Sebastián Elcano,' rekao je Tomislav i osvojio 125 tisuća kuna.

Koja simpatična životinja među precima ima i zastrašujuće dinosaure, glasilo je 13. pitanje za 250 tisuća kuna. A ponuđeni odgovori bili su: sirijski hrčak, šarenobradi kolibrić, kućni macaklin ili crvenooka gatalinka?

Tomislav je tu prvo zatražio džokera pola-pola. Nakon toga ostali su šarenobradi kolibrić i kućni macaklin, što Tomislavu nije pomoglo da se odluči. Zatražio je i džokera zovi, no ni on nije znao odgovor. Nakon toga Tomislav je donio konačnu odluku: 'Najradije bih riskirao, no nema smisla. Odustajem.' Nakon odustajanja naglasio je da bi se odlučio za šarenobradog kolibrića, što bi mu osiguralo i nastavak natjecanja, no kući je otišao s 125 tisuća kuna.

Sljedeći natjecatelj bio je Ivan Kraljević iz Zagreba, a prvog džokera zatrebao je na pitanju za 8 tisuća kuna. Pomoću sugestije znalca Ivana točno je odgovorio da Španjolska nema nijedan otok u Antilima. Za džokerom pola-pola posegnuo je na 9. pitanju. Koju su Oliverovu pjesmu iz 1979. Oliver i Davor Rudolfi 'rasplesali' 2001., glasilo je pitanje za 16 tisuća kuna. Nakon džokera pola-pola ostali su 'Ljubav je tvoja kao vino' i 'Što to bješe ljubav'. Odlučio se za pjesmu 'Ljubav je tvoja kao vino' i osvoji 16 tisuća kuna te će natjecanje nastaviti idućeg četvrtka.