'TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ'

Zagrepčanin otvorio pitanje za 125 tisuća kuna: Biste li vi znali odgovor?

09.12.2021 u 21:18

Bionic
Reading

U ovotjednom izdanju kviza 'Tko želi biti milijunaš' sreću je iskušao Zagrepčanin Robert Međurečan, a njegov put do milijuna zaustavio se na pitanju za 125 tisuća kuna

U prvoj večerašnjoj igri 'Najbrži prst' najbolji je bio Robert Međurečan iz Zagreba koji se u zadnje vrijeme bavi pisanjem. Njegov novi roman, kako je otkrio, izlazi iza Nove Godine. Kada bi njemu davao indijansko ime bio bi 'Muškarac kojeg sam čitao', našalio se Tarik.

Odgovorivši točno na 10. pitanje o četveroslovnom nazivu slova Z u fonetskoj abecedi Sjevernoatlantskog saveza osvojio je 32.000 kuna i tako prešao drugi prag.

Nije znao odgovor na pitanju za 64.000 kuna koju je singlicu Josipa Lisac objavila 1973.: Na, na; Na, na, na; Na, na, na, na ili Na, na, na, na, na.

Odustao je od prvotno željenog džokera 'pola-pola' jer s obzirom na to da ne zna odgovor, to mu ne bi pomoglo. Iskoristio je džoker 'zovi' koji je rekao 'da ne bi stavio ruku u vatru', ali da je prilično siguran da se radi o odgovoru Na, na, na. Uzevši njegov odgovor s rezervom, zatražio je i džoker 'pola-pola'. Pokazalo se da je džoker 'zovi'

Znalac Josip prokomentirao je odgovor natjecatelja i rekao da se nada da je u krivu, ali da se ne slaže s natjecateljem jer misli da je točan odgovor Na, na, na, na, na. Robert Međurečan ponudio je točan odgovor i tako osvojio 64.000 kuna.

Ostavši bez džokera na 12. pitanju za 125.000 kuna bio je upitan što je u Akademiji bila Margaret Herrick koja je figuri Oscara dala ime: glasnogovornica, knjižničarka, garderobijerka ili daktilografkinja. Imao je dvojbu između garderobijerke i daktilografkinje. Odlučio se igrati i ponudio netočan odgovor daktilografkinja. Naime, Margaret Herrick bila je knjižničarka. Robert Međurečan osvojio je 32.000 kuna.