DRAMA U MILIJUNAŠU

Biste li ga vi znali: Zbog sportskog pitanja odustao na 125 tisuća kuna

11.11.2021 u 22:21

Bionic
Reading

Večerašnji game-show 'Tko želi biti milijunaš' počeo je otvaranjem šestog pitanja za 2000 kuna, a na 'vrućem' stolcu sjedio je profesor povijesti po struci, 34-godišnji Hrvoje Rodić iz Zagreba, kojemu su iz prošlotjednog izdanja popularnog 'Milijunaša' ostala sva tri džokera

Prvoga je upotrijebio na pitanju za 16.000 kuna, a preostala dva na pitanju iz područja sporta, na kojemu ipak nije bio sklon riskiranju pa je odustao osvojivši 64.000 kuna. Druga dva natjecatelja kviz su napustila s po 1000 kuna, a jedan od njih ponudio je netočan odgovor znalca.

Rodić, turistički vodič i voditelj putovanja s lakoćom je stigao i do sportskoga pitanja za 125.000 kuna. Na njemu je zatražio pomoć džokera 'zovi' upitavši ga nema li medalju sa SP-a muška košarkaška reprezentacija Grčke, Turske, Francuske ili pak Italije. Džoker se vodio mišlju, ujedno ne mogavši ustvrditi i da je posve siguran, kako je riječ o reprezentaciji Grčke.

Natjecatelj je zatim zatražio i pomoć znalaca. Josip je, eliminirajući tursku i francusku reprezentaciju, također istaknuo da nije sasvim siguran no i da bi, da je na Hrvojevu mjestu, odgovarao opredjeljujući se za reprezentaciju Italije, piše HRT.

Na ovom visokom pitanju naposljetku ipak odlučio odustati. No, znalac je bio u pravu jer grčka kao i turska košarkaška muška reprezentacija ima srebro sa SP-a, francuska dvije brončane medalje, dok je reprezentacija Italije dvaput bila četvrta.

S osvojenih 64.000 kuna natjecatelj je svoje mjesto prepustio najuspješnijem u prvoj ovotjednoj igri 'Najbrži prst', Filipu Vinkoviću iz Žabnika.

Dvadesetogodišnjem studentu matematike na PMF-u pomoć znalaca bila je potrebna na pitanju za 16.000 kuna. Nije znao u kojoj pustinji NASA od 1997. godine testira rovere za Mars. U Sonori, Kalahariju, Namibu ili Atacami? Bruno je naglasio kako misli da se spomenuta testiranja odvijaju u sjevernoameričkoj Sonori. Filip je kviz napustio s iznosom prvoga praga jer je prihvatio znalčev netočan odgovor, s obzirom da američka svemirska agencija testira rovere u južnoameričkoj pustinji Atacami.

Posljednji večerašnji natjecatelj, 60-godišnji Željko Bosanac iz Labinaca, pomoć znalaca također je iskoristio na sportskom pitanju, a kako bi odgonetnuo kome Davor Šuker u Francuskoj 1998., gdje je bio strijelac na šest od sedam odigranih utakmica, nije uspio zabiti gol. Argentincima, Francuzima, Nizozemcima ili Nijemcima?

Osvojio je 2000 kuna uz pomoć Brune. Hrvatska je na SP-u u Francuskoj briljirala i uzela broncu, no u dvoboju u Bordeauxu Šuker nije zabio gol Argentincima.

Željko je zatim upitao džokera 'zovi' zna li nalazi li se Krist, Bog, Sin ili Otac u naslovima pjesama dviju grupa, od kojih jednoj pripada stih 'Dobro jutro gospodine H...', a drugoj '.. pod slovom B je moje ime'. Džoker nije znao te je natjecatelj upotrijebio i onoga posljednjega, "pola-pola". U suženoj ponudi odgovora na osmo pitanje potom se nisu našli Krist i Otac, a Željko se opredijelio za odgovor Sin te je, poput svoga prethodnika, kviz napustio s 1000 kuna.