NEMAJU AUTONOMIJU

Kraljica nije oduševljena: Plan princa Harryja i Meghan Markle o odvajanju od kraljevstva - propao

18.03.2019 u 16:41

Bionic
Reading

Princ Harry i Meghan Markle došli su na ideju kako bi osnovali vlastiti ured i djelovali neovisno o ostatku kraljevstva te bez odgovaranja kraljici Elizabeti II, koja je taj prijedlog u startu odbila

Izvori bliski britanskoj kraljevskoj obitelji tvrde da je posljednjih dana bilo iznimno kaotično unutar palače, a sve je uzrokovano novim prijedlogom vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Naime, princ Harry i Meghan Markle došli su na ideju da bi djelovali kao monarhija ali izvan iste.

  • +2
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Željeli su da njihov odjel bude neovisan o ostatku kraljevstva, Buckinghamske palače i da ne moraju nikome odgovarati, no prijedlog je brzo odbijen', rekao je neimenovani izvor za strane medije.

'Postoji stoljetna struktura koja se mora poštovati i ona ne dozvoljava takav način rada. Svi moraju odgovarati Buckinghamskoj palači te se vojvode od Sussexa jednostavno ne mogu samo odvojiti i započeti svoj posao', objasnio je u nastavku isti izvor.

Kraljica Elizabeta Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nesvakidašnji prijedlog iznenadio je kraljicu, ali i princa Charlesa, njezina budućeg nasljednika na vrhu kraljevstva. Prošli tjedan obznanjeno je kako je kraljica Elizabeta, inače poglavarica britanskoj kraljevstva i crkve, pokrenula postupak za osnivanje novog odjela u kojem će princ Harry i Meghan Markle djelovati bez prisustva princa Williama i Kate Middleton.

Kako se uskoro bliži rođenje Harryjeva prvog djeteta, kraljica Elizabeta II. potpisala je novu podjelu dužnosti i dodijelila nova prava, ured i obveze vojvodama od Sussexa.

  • +21
Kraljevska obitelj na misi povodom Dana Commonwealtha - modni dvoboj Kate Middleton i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Plan u sklopu odjeljenja i autonomije koju su priželjkivali bio je da Meghan i Harry svoj ured smjeste u Frogmore Cottage, njihov budući dom u koji sele nakon rođenja djeteta. Ipak, kraljica je odlučila da vojvode od Sussexa dobiju svoj ured unutar Buckinghamske palače, gdje im je na raspolaganju i apartman.

Isto tako, odvajanje od vojvoda od Cambridgea ne znači nužno da kraljevsku braću i njihove supruge više nećemo viđati na okupu. Velike projekte, kao što su onaj o mentalnom zdravlju, Harry, Meghan, Kate i William nastavljaju obnašati zajedno.

  • +31
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia