UMRLA JOJ BAKA

Kraljica ne može sakriti tugu: Lijepa Letizia proživljava najteže dane

  • Autor: N. Sa.
  • Zadnja izmjena 29.07.2021 13:52
  • Objavljeno 29.07.2021 u 13:52
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: CASA DE SM EL REY/POOL/DYDPPA / SHUTTERSTOCK EDITORIAL i Aurelio Florez /Europa Press /Co / Zuma Press / Profimedia

U 94. godini života preminula je španjolska radijska voditeljica i žena zbog koje se današnja kraljica Letizia zaljubila u novinarstvo. Punog imena Maria del Carmen 'Menchu' Alvarez del Valle, bila joj je baka po ocu i uz nju je Letizia bila iznimno vezana

Mnogi možda ne znaju, no prije negoli je udajom postala prvo princeza, a potom i kraljica, Letizia Ortiz Rocasolano bila je jedna od najpoznatijih španjolskih novinarki, a ljubav prema medijima u nju je usadila njezina baka Maria del Carmen 'Menchu' Alvarez del Valle, koja je i sama bila radijska novinarka.

Baka i unuka bile su iznimno bliske i povezane, stoga ne čudi da je kraljicu Letiziju itekako pogodila vijest da je njezina voljena baka preminula u 94. godini života u španjolskom gradiću Ribadeselli, gdje je jučer i pokopana.

Lijepa Letizia rođena je 15. rujna 1972. u španjolskom gradu Oviedo, kao najstarija kći novinara Jesusa Josea Ortiza Alvareza i medicinske sestre Marie de La Palome Rocasolano Rodriguez, koji su uz nju imali i Telmu i Eriku.

Novinarstvo joj je bilo u krvi, stoga zapravo nikoga nije začudilo da je i sama krenula očevim, ali i bakinim stopama i to nakon što je diplomirala na fakultetu u Madridu i magistirala audiovizualne komunikacije. Upravo na studiju započela je i svoju novinarsku karijeru i to isprva u tiskanom mediju, u novinama La Nueva Espana, a potom je u Madridu započela njezina televizijska karijera.

  • +3

Kraljica Letizia

Izvor: Profimedia / Autor: PPE / ddp USA / Profimedia

Dobila je priliku na španjolskoj inačici Bloomberg TV-a, a potom i na CNN Plusu, kao i nacionalnoj televiziji Television Espanola, a koliko je živjela za taj posao govori i da je nagrađena prestižnom novinarskom nagradom za sva postignuća novinara mlađih od 30 godina.

No, zbog udaje za budućeg španjolskog kralja, Letizia je svoju veliku ljubav morala ostaviti po strani.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!