LEONOR I SOFIA

Sestrama se razdvajaju putevi: Nakon ljeta španjolske princeze započet će život daleko jedna od druge

15.02.2021 u 14:03

Bionic
Reading

Dvije sestre, jedine kćeri španjolskog kralja Felipea VI. i kraljice Letizie, izuzetno su bliske, stoga će im ovo razdvajanje itekako teško pasti. No, zbog školovanja i obaveza koje ima starija Leonor, ujedno nasljednica španjolskog prijestolja, drugog izbora nemaju

Buduća španjolska prijestolonasljednica, koja se od svog rođenja priprema da će jednog dana, nakon što s istog odstupi njezin otac, kralj Felipe VI., zasjesti na tron, krajem kolovoza ove godine kreće s novom fazom svoga života. 15-godišnja Leonor, princeza od Asturije, odlazi u Wales kako bi mogla završiti svoje školovanje.

Buduća španjolska kraljica morat će se oprostiti sa svojom školom Santa Maria de los Rosales kako bi nastavila školovanje na UWC Atlantic koledžu. No, oproštaj od škole ne pada joj toliko teško koliko razdvajanje od dvije godine mlađe sestre Sofije, od koje se nije razdvojila otkako je infanta Sofia došla na svijet.

  • +8
Leonor od Španjolske, Infanta Sofia Izvor: Profimedia / Autor: Angel Naval/MARINA PRESS / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leonor i Sofia iznimno su povezane i sve životne faze prošle su zajedno - od trenutka kada je njihov otac postao španjolskim kraljem, potom Leonorin prvi govor na dodjeli nagrada Princesa de Asturias, prvi dan škole, obiteljske odmore na Mallorci kao i mnogobrojna putovanja po Španjolskoj koja su prošle sa roditeljima.

Budući da je Sofia tek druga u redu za nasljeđe te vjerojatno nikada neće zasjesti na tron, ona svoje školovanje nastavlja u Madridu.