rukometno finale

Raspjevana kraljica Mary na prvo inozemno putovanje stigla bez Frederika

28.01.2024 u 19:04

  • +2

Kraljica Mary

Izvor: Profimedia / Autor: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Bionic
Reading

Danas se u Kölnu održava finale Europskog prvenstva u rukometu, a dansku je reprezentaciju stigla podržati njihova novopečena kraljica u svom prvom inozemnom putovanju s najvišom kraljevskom titulom

Nakon što je 51-godišnja Mary od Danske okrunjena za kraljicu Danske prije gotovo dva tjedna, stigao je trenutak da prvi put napusti dom i krene na inozemno putovanje. Ravno u Njemačku kraljica je stigla sama, no dobro raspoložena kako bi podržala dansku reprezentaciju u finalu protiv Francuske.

Iako se čini pomalo i neobično da kralj i kraljica na prvo inozemno putovanje putuju sami, čini se da je par koji je u relativno klimavim odnosima ipak tako odlučio.

Tako je kraljica Mary stigla u kölnsku Lanxess Arenu sama kako bi zajedno sa svojim sunarodnjacima podržala Hansena i dansku reprezentaciju u borbi za europsko rukometno zlato. Međutim, nije sjedila sama, već u društvu visokih državnih službenika.

U jednom smo je trenutku mogli vidjeti i kako pjeva popularnu pjesmu 'Sweet Caroline', a dobro raspoloženje imala je i s kime za podijeliti. Danska se kraljica tako smjestila pored njemačkog predsjednika Frank-Waltera Steinmeiera s desne i njemačkog političara Hendrika Wuesta s lijeve strane.

Odjevena u bordo sako i nepogrešivu bijelu košulju, kraljica je pokazala da je business chic njezin odabir čak i za sportske manifestacije.

  • +2
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: Mikkel Berg Pedersen / AFP / Profimedia