Marie Cavallier

Dansku princezu uspoređuju s Meghan Markle, hoće li i ona razoriti bratske odnose?

22.01.2024 u 05:52

Bionic
Reading

Početak 2024. godine za Dansku je bio uistinu važan jer je 14. siječnja ispisana povijest. Odlukom o abdiciranju kraljica Margrethe tron je prepustila starijem sinu Frederiku i snahi Mary. Kraljica je i pretprošle godine iznenadila javnost ukidanjem kraljevskih titula djeci mlađeg sina Joachima pa ni ne čudi to da se na krunidbi pojavio samo Frederikov mlađi brat, dok je ostatak obitelji bio isključen iz ceremonije

Iako je drama s odbjeglim Sussexima jedna od najbolje popraćenih skandaloznih priča iz novije povijesti engleske kraljevske obitelji, u Danskoj se nedavno odvijala slična priča.

Otkako je sada već bivša kraljica Margrethe odlučila ukinuti titule djeci mlađeg sina, princa Joachima, kako bi im olakšala odrastanje, ali i rasteretila budžet monarhije i olakšala snalaženje u kraljevskim protokolima, uvrijeđeni sin povukao se s obitelji u Ameriku.

Petogodišnji princ Louis osvojio je naša srca, evo što je ove godine izvodio Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević/tportal

Novi život u Americi

Baš kao što je princ Harry sa suprugom Meghan donio odluku započeti novi život u Kaliforniji, isto je odlučio princ Joachim te se zaposlio u ministarstvu obrane u Washingtonu i sa suprugom Marie Cavallier živi daleko od danskih protokola.

Prinčevi Joachim i Frederik više nisu u idiličnim odnosima, baš kao i Harry i William, a sve se odrazilo i na njihove supruge, posebice na Marie Cavallier, koja se razljutila zbog tretmana koji je kraljica priredila njezinoj djeci. Rođena Parižanka zbog toga je odlučila da neće doći na krunidbu novog kralja u Kopenhagen pa je ceremoniji prisustvovao samo njezin suprug u znak podrške bratu.

  • +4
Marie Cavallier Izvor: Profimedia / Autor: Martin Hoeien/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tako je Marie učinila isto što je i Meghan Markle učinila Charlesu i Camilli jer se u svibnju nije pojavila na njihovoj krunidbi. Potezi koji pokazuju da su idilični obiteljski odnosi iza njih svjedoče i o klimavoj budućnosti monarhija koje trebaju služiti kao primjer zajedništva, sklada i praštanja.

'Princ Joachim će biti tamo, a djeca idu u školu i nema za to nikakvog posebnog razloga', rekao je predstavnik za medije objasnivši zašto je Marie odlučila ostati s djecom u Americi, prenosi Hola!

  • +9
Kraljica Mary Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Princ Joachim navodno je maštao o Mary

Još jedan od razloga za to što je svi uspoređuju s Meghan Markle odnos je sa šogoricom Mary. Baš kao što Meghan i Kate Middleton ne mogu više biti u istoj prostoriji, isto vrijedi za kraljicu Mary i Marie Cavallier.

Otkako je u javnost procurila priča da je danski princ Joachim bio ludo zaljubljen u suprugu svoga brata, mnogima je postalo jasno otkud takva napetost među dvojicom braće. Također, jedan je švedski magazin objavio kako ju je princ Joachim na jednoj zabavi čak pokušao poljubiti, no ona mu poljubac nije uzvratila.

novo poglavlje

Kakav izljev ljubavi! Poljupcem na balkonu palače kralj i kraljica ušutkali glasine

Pogledaj galeriju

'S očitim znacima alkoholiziranosti, čini se da je mlađi sin kraljice Margrethe pokušao zalijepiti svoje usne za usne šogorice, no ona se uspjela izvući, ostavši pri tome i dalje nasmiješena, iako je svemu svjedočila Marie', tvrde Šveđani.

U prilog zaljubljenosti mlađeg danskog princa ide i činjenica da su brinete smeđih očiju i fizički vrlo slične, ali i da imaju gotovo isto ime koje se Joachimu mota po glavi.

Upravo žensku ljubomoru mediji navode kao izvor loših odnosa među šogoricama, a u javnosti nisu viđene zajedno još od listopada 2019. godine.

Život u sjeni

'Njih dvije nikada nisu bile bliske. Povremeno bi se možda zbližile, ali samo da bi se na kraju taj jaz među njima produbio. Nikada ih ne vidimo zajedno, nikada ne rade zajedničke stvari, bilo privatno ili u službi kraljevske obitelji. Žive različite živote.'

Da nešto doista ne štima u njihovim odnosima, pokazalo se i u srpnju 2020. godine, kada kraljica Mary nije otišla u posjet svom šogoru nakon što je hitno operiran jer mu je pronađen ugrušak u mozgu. Joachima je posjetio tek brat, a da ne razmišlja o životu u kraljevskoj obitelji, dala je do znanja i sama Marie, koja je u intervjuu za danske novine na pitanje koliko joj znači živjeti kao princeza odgovorila:

'Godinama sam se brinula sama o sebi i onda su odjednom svi imali neko mišljenje o meni. Imala sam divan život i nije me trebao spasiti neki danski princ. Bez razmišljanja, moja ljubav prema njemu je velika, no imala sam život i prije njega. Bila sam sretna, imala sam svoj ponos. Jednostavno nisam bila spremna na udaju, kao ni na odgovornost koju nosi ulazak u kraljevsku obitelj. Nisam bila spremna na to da sve može imati takav negativan utjecaj. Izlazili su ružni novinski članci i često sam se pitala je li sve bilo vrijedno toga.'

  • +10
Kraljica Mary i Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / BACKGRID USA / BACKGRID / BACKGRID UK / JAMES WHATLING / MEGA / THE MEGA AGENCY / HANNE JUUL/ALLER/MEGA / THE MEGA AGENCY / PROFIMEDIA

Činjenica da je kraljica Mary toliko bliska sa sada već bivšom kraljicom Margrethe i da joj je sve dopušteno najviše je smetala Marie tijekom godina života na dvoru.

'Većinu vremena živjeli su u sjeni Freda i Mary, a sve je to uzrokovalo frustracije kod Marie i Joachima. Otkako je Mary došla u prvi plan, Fredu nije dopušteno da pogriješi u javnosti, a Joachim se grize zbog toga što je Marie zasjenila njezina šogorica. Mary dobiva svu pozornost i prestiž, zbog čega je Marie uvijek bila u drugom planu.'

S obzirom da su od zajedničkog pojavljivanja prošle više od četiri godine, bilo bi čak i iznenađujuće da je Marie došla podržati novog danskog kralja i kraljicu u velikom povijesnom danu.

Međutim princ Joachim i princeza Marie te njihova djeca, sada grofovi od Monpezata, bili su prisutni na važnim obiteljskim događajima, poput 18. rođendana princa Christiana, novog prijestolonasljednika, što je pokazalo da su još uvijek dio obitelji, no da se ipak drže na distanci.