DECENTNI DETALJI

Kraljica Elizabeta neupadljivim je, ali vrlo značajnim detaljem u svom domu odala počast ratom zahvaćenoj Ukrajini

08.03.2022 u 11:53

Bionic
Reading

Britanska kraljica Elizabeta u svojoj je palači ugostila kanadskog premijera Justina Trudeaua. Prvi je to sastanak uživo dugogodišnje vladarice britanske krune nakon što je preboljela covid. Kraljica je ovu priliku iskoristila kako bi još jednom dala podršku Ukrajini

Baš kako joj i dolikuje nakon svih ovih godina na tronu britanske monarhije, i kako smo zapravo navikli od nje, kraljica Elizabeta decentnim je, neupadljivim, ali vrlo značajnim detaljem u svome domu odala počast ratom zahvaćenoj Ukrajini.

Prvo je svoju solidarnost u teškim vremenima za ukrajinski narod pokazala izdašnom donacijom, a sada je svojim suradnicima zadala još jedan zadatak.

Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Steve Parsons / PA Images / Profimedia

U palači je ugostila kanadskog premijera Justina Trudeaua, a kako ne bi izgledalo da je zaboravila na aktualna zbivanja u Europi, na glavnom stolu stajao je veliki aranžman cvijeća u plavoj i žutoj boji. Boje ukrajinske zastave obojile su buket u kraljičinom salonu i to tulipanima, narcisima, hortenzijama...

Mnogima na prvu proljetni buket cvijeća nije upao u oko, a to je i bio cilj. Kraljica već godinama na sebi svojstvene načine šalje poruke koje možda ne želi izreći direktno u svojim govorima.

Često bi to znala činiti nakitom ili bojom odjeće koju bira za svoje angažmane.

  • +6
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / AFP / Profimedia

Svoj posjet britanskoj kraljici s najvećim je komplimentima kasnije opisao kanadski premijer, za kojim uzdišu žene diljem svijeta.

'Imam tu privilegiju da poznajem kraljicu Elizabetu dug niz godina. Današnji posjet je, kao i svaki do sada, bio izuzetno ugodan. Osjetio sam toplu dobrodošlicu, a kraljica je kao i uvijek pokazala zanimanje za sve aktualne teme u svijetu i Kanadi. Bilo je korisno', rekao je 50-godišnji kanadski predsjednik vlade.