NJEZINIH PET MINUTA SLAVE

Ono što nije uspjelo princezi Diani i princu Charlesu sada će pokušati ispraviti Kate Middleton i princ William

02.03.2022 u 14:27

Bionic
Reading

Oni koji prate zbivanja na britanskom kraljevskom dvoru u suštini se slažu u jednome - situacija nije bajna. Upravo zato usvaja se nova strategija u kojoj bi jednu od vodećih uloga u javnosti imala vojvotkinja Kate Middleton

Proteklog tjedna kraljica Elizabeta oporavljala se od covida, a princ Charles i supruga Camilla bili su na odmoru izvan zemlje. No zato se u zvijezdu kraljevske obitelji prometnula vojvotkinja Kate Middleton, za koju upućeni tvrde da je i više nego spremna obavljati solo angažmane, a to je i dokazala tijekom posjeta Danskoj.

Test za to pružio joj se prije nekoliko dana, kada je sama otputovala u Kopenhagen te se sjajno snašla u brojnim zadaćama. Štoviše, pokazala je svoje opuštenije lice, a mnogi to pripisuju upravo odvojenosti od supruga, princa Williama, kojeg inače vjerno prati i pokušava biti u njegovoj sjeni.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Trenutak u kojem je vojvotkinja oduševila javnost dogodio se u tvornici kockica Lego, koju je posjetila u sklopu svog posjeta Danskoj. Spustila se toboganom na dječjem igralištu, družila se s mališanima, ali i cijepala drva. Prema svemu sudeći, ovakvim bismo trenucima mogli svjedočiti sve više u narednim godinama. Ako je vjerovati stručnjacima, nova strategija kraljevske obitelji pokušat će usmjeriti Kate i William onome što nije uspjelo njegovim roditeljima, princu Charlesu i princezi Diani.

  • +6
Kate Middleton i danska princeza Mary Izvor: Profimedia / Autor: Mark Cuthbert / Shutterstock Editorial / Profimedia

‘U godinama koje slijede princ William i vojvotkinja Kate odlazit će zajedno na brojne turneje, no svaki od njih koncentrirat će se na zasebne zadatke tijekom tog putovanja’, govore upućeni za britanske medije pa dodaju: ‘Ipak, takav pristup može naići na neke poteškoće u izvedbi. Jasno je da će mediji u tim slučajevima uglavnom pratiti Kate dok će princ William djelovati kao vrlo dosadna figura u plavom odijelu. Razlika između Williama i njegovog oca, kojem je to izuzetno smetalo, velika je. Princ William posve razumije opsesiju javnosti svojom lijepom suprugom. Jasno mu je da je su ovo ključne odluke za budućnost kraljevske obitelji i ne protivi im se.'

Iako naizgled krhka i sramežljiva, 40-godišnja vojvotkinja od Cambridgea itekako se snašla u kraljevskim prilikama koje su joj pružene. Njezin glavni poslovni fokus su djeca, s kojima komunicira nevjerojatnom lakoćom, vjerojatno jer je i sama majka troje dječice.

Bez obzira na svoju popularnost, Kate se zna povući kada je to potrebno i staviti svog supruga, drugog u redu za britansku krunu, u centar pažnje.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia