OKRUŽENA NAJMILIJIMA

Evo kako kraljica Elizabeta provodi dane nakon što se oporavila od covida

01.03.2022 u 14:19

Bionic
Reading

Britanska i svjetska javnost zabrinula se nakon što je objavljeno da kraljica Elizabeta II boluje od koronavirusa. Na nekoliko dana odgodila je sve svoje obveze i virtualne audijencije kako bi se što prije oporavila, a nakon što je test pokazao da je negativna okružila se onima koji su joj najviše nedostajali

Iako s tek blagim simptomima, nalik prehladi, 95-godišnja britanska kraljica Elizabeta II uspjela je zabrinuti svoje fanove i obitelj pozitivnim testom na koronavirus. Nešto više od tjedan dana oporavljala se i svoje obveze stavila po strani, a sada je iz palače stigla vijest da je sasvim dobrog zdravstvenog stanja.

Naime, kako tvrde upućeni, kraljica je proteklu nedjelju provela u društvu omiljenih unuka i praunuka u dvorcu Windsor. Upravo najmlađi članovi kraljevske obitelji uspjeli su joj popraviti raspoloženje.

Nedjelju je provela s vojvodama od Cambridgea i njihove troje dječice, princem Georgeom, princezom Charlotte i princem Louisom, a potom se obiteljskom okupljanju pridružila princeza Beatrice s petomjesečnom kćerkicom Siennom.

Kako prenose britanski mediji, na omiljenom kraljičinom imanju nisu bili princeza Eugenie i suprug Jack Brooksbank, kao ni njihov trogodišnji sin August, koji žive nekoliko kilometara udaljeni u Frogmore Cottageu.

Britanska kraljica prolazi najteže dane u svojoj dugogodišnjoj vladavini, a kako je naveo američki magazin People prenoseći dobro upućenog poznavatelja prilika na dvoru, muke joj zadaju učestali skandali njezinih nasljednika.

'Kraljica nikad nije bila u ovako teškoj situaciji. Nalazi se u najturbulentnijem razdoblju, a učestali skandali koji se samo nižu jedan za drugim i covid-19 zasigurno će ostaviti traga.'

  • +6
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / AFP / Profimedia

Kako su pisali svjetski mediji, nedavno se pod istragom našla dobrotvorna organizacija princa Charlesa, a treba spomenuti i medijsku buru koju je prouzročio odlazak princa Harryja iz kraljevske obitelji, kao i niz skandala koje su pratili javni istupi odbjeglog princa i njegove supruge Meghan Markle.

To je niz događaja koji će zasigurno ostaviti neke posljedice, dodaje dobro upućen izvor. Osim toga, kraljica više nema svog životnog partnera, princa Philipa, koji joj je uvijek bio podrška u teškim vremenima, a sve te nedaće nije lako podnositi u samoći.

Upravo zato svoje je prve dane nakon ozdravljenja od koronavirusa dugogodišnja britanska vladarica odlučila provesti uz one s kojima je smijeh zagarantiran.