TOME SE NIJE NADALA

Kraljica Elizabeta II nikako se nije mirila s time da je Meghan Markle za svoje vjenčanje odjenula bijelo

25.09.2022 u 17:27

Bionic
Reading

Odluka Meghan Markle da na svom vjenčanju odjene bijelu vjenčanicu ostavila je kraljicu Elizabetu II bez riječi i to, rekli bi mnogi, sasvim opravdano. Naime, budući da je vojvotkinja od Sussexa već iza sebe imala brak, kraljica je smatrala da nije smjela odjenuti bijelo, već kao Camilla za svoje vjenčanje s princom Charlesom, svečanu haljinu u prljavobijeloj boji

Nova knjiga Katie Nicholl ponovno je u prvi plan stavila tenzije koje su nastale u odnosu Sussexovih i Cambridgeovih, budući da Kate Middleton i princ William nisu odobravali vezu Harryja s Meghan Markle. Princ Harry s druge se strane nadao kako će njegova šogorica, s kojom je bio jako blizak, ipak popustiti i pomoći Meghan da se uklopi, te da će njih dvije u nekom trenutku postati i prijateljice.

No, to se nije dogodilo. Meghan je smatrala da od kraljevske obitelji nije dobila odgovarajuću podršku, dok je Harry rekao kako ga je najviše zabolilo to što upravo od brata i Kate, koja mu je bila kao sestra koju nije imao, nije imao nikakve potpore.

William je cijelo to vrijeme bio iznimno zabrinut i ne samo iz razloga što je smatrao da veza Harryja i Meghan prebrzo napreduje. 'Vjerojatno je malo teško reći da mu se Meghan od početka nije sviđala, no William je to prikrivao i suzdržavao se od bilo kakvih komentara. Očito je bio sretan zbog Harryja, no isto je tako bio i oprezan, kao i u slučaju svih osoba koji se prebrzo zbliže sa članovima njegove obitelji', otkrio je za knjigu jedan od najstarijih Williamovih prijatelja.

  • +13
Princ William, Kate Middleton, princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

U tjednima uoči vjenčanja došlo je do najvećeg razdora između Kate i Meghan i to u odluci treba li princeza Charlotte ispod haljinice nositi čarape ili ne. Do svađe je doveo i odabir kraljevske tijare koju je Meghan mogla posuditi od kraljice.

A upravo te pripreme za vjenčanje bile su iznimno teške za kraljicu, koja je bila uzrujana zbog Harryjevog ponašanja, nekih njegovih zahtjeva, ali i načina na koji je rješavao neke stvari. Tada se i njihov odnos dodatno narušio.

TIJEKOM PROCESIJE

[FOTO] I ona je zaplakala: Dok je gledala kako iznose kraljičin lijes, Meghan Markle nije mogla zadržati suze

Pogledaj galeriju

Međutim, ono sa čime se kraljica nikako nije mogla pomiriti bio je odabir vjenčanice za Meghanin dan iz snova. Elizabeta je s rezervom primila vijest da će Meghan Markle do oltara prošetati u čisto bijeloj Givenchy haljini, koju je samo za nju dizajnirala Clare Waight Keller. Ono što ju je najviše zasmetalo upravo je odabir te bijele boje, budući da je Meghan Markle iza sebe već imala jedan brak, stoga kraljica nije smatrala da može ponovno nositi bijelo.

'Kraljica je bila iznenađena tim odabirom. Možda je to stvar nekih zastarjelih stavova, no ona je ibla bila mišljenja da ako ste već i bili u braku, na dan novog vjenčanja možete nositi prljavobijelu, ne bijelu, baš kao što je to vojvotkinja od Cornwalla učinila kada se udavala za princa Charlesa', otkrio je u knjizi dobro upućeni izvor.