NOVE TVRDNJE

Princ Harry strahovao je nad vlastitom sudbinom u obitelji, a sve zbog nećaka Georgea

24.09.2022 u 12:42

Bionic
Reading

Nedugo nakon kraljičinog državnog pogreba svjetlo dana ugledali su ulomci iz nadolazeće knjige autora Valentina Lowea u kojima stoje tvrdnje poput one da je princ Harry bio 'fiksiran' na ideju o tome da će postati bivši u obitelji jednom kada njegov nećak, princ George, navrši 18 godina

U knjizi naslova ‘Extracts of Courtiers: the Hidden Power Behind the Crown', čiji su ulomci uoči puštanja u prodaju eksklizivno objavljeni u britanskom The Timesu, navodi se da je Harry, prije nego što je upoznao Meghan, imao 'dugotrajni' strah od postajanja odbačenim članom obitelji.

Frustraciju koju je osjećao pojačana je kada su ga kraljevski pomoćnici odvraćali od stvari koje je želio raditi odvojeno od Williama i Kate, stoji u knjizi u kojoj se također iznose negativne tvrdnje na račun tretiranja kraljevskog osoblja od strane Meghan Markle.

Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Imageplotter/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Priča se da je jednom prilikom vojvotkinja od Sussexa oštro kritizirala plan koji je napravila mlada zaposlenica pred kolegama. William je kasnije pokušao utješiti neimenovanu članicu osoblja rekavši da dobro radi svoj posao, a žena je briznula u plač.

Nakon što su se Meghan i Harry vjenčali, Samantha Cohen, kraljičina bivša pomoćnica privatne tajnice, pridružila se njihovu timu kao privremena privatna tajnica. Knjiga citira izvor koji kaže da je i ona bila 'zlostavljana' i da ništa što je učinila nikada nije bilo dovoljno dobro za par.

Odlomci tvrde da je izvor jednom rekao: 'Sam [Cohen] je uvijek jasno govorila da se osjećala kao da radi za par tinejdžera. Bili su nemogući i tjerali su je do krajnjih granica. Osjećala se jadno’.

Odvjetnici bivše američke glumice zanijekali su 2021. da je gospođica Cohen bila zlostavljana, rekavši da je par uvijek bio zahvalan na njezinoj podršci i predanosti. Također su dugo opisivali takve navode kao 'netočne' i da je vojvotkinja 'apsolutno negirala' da je bilo koga maltretirala.

Iako je istraga koju je pokrenula Buckinghamska palača zaključila da će se preispitati kako se postupa s pritužbama na zlostavljanje, nije rečeno da je vojvotkinja stvarno nekoga maltretirala.

Kate Middleton, princ William, Meghan Markle i princ Harry Autor: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Knjiga također govori kako se Meghan sukobila sa svojom osobnom asistenticom Melissom Touabti oko besplatnih darova uključujući odjeću, nakit i svijeće koje su pojedini brendovi slali vojvotkinji.

Gospođa Touabti, koja je dala otkaz samo šest mjeseci nakon što se pridružila palači, slijedila je pravilo da članovi kraljevske obitelji ne mogu prihvaćati darove od komercijalnih organizacija, ali knjiga tvrdi da njezin pristup 'nije prošao dobro kod Meghan.'

U lipnju ove godine Buckinghamska palača ‘zakopala’ je izvješće o navodnom maltretiranju osoblja od strane vojvotkinje od Sussexa.