kad miješaš posao i zadovoljstvo

Koštali ga prijatelji: Goli kuhar izgubio 90 milijuna u tri godine

15.08.2017 u 17:31

Bionic
Reading

Goli kuhar Jamie Oliver priznao je da ga je posao s prijateljima stajao dobrog dijela njegovog nemalog bogatstva koje se prije tri godine procjenjivalo na 250 milijuna funti. U razgovoru za britanski The Telegraph jedan od najpoznatijih kuhara na svijetu otkrio je da je u tri godine izgubio oko 90 milijuna funti

Slavni kuhar ne krije da je izgubio gomilu novca jer je miješao posao i zadovoljstvo, a ta naivnost ga je koštala desetke milijuna funti. Otvoreno priznaje da danas ima listu prijatelja s kojima više nikad neće poslovno surađivati. Njegovo bogatstvo se danas procjenjuje na 150 do 160 milijuna funti, a upravo je izdao novu knjigu recepata '5 Ingredients Quick & Easy Food' (Brza i jednostavna hrana s pet namirnica).

Iako je, kako sam kaže, do sada zaradio jako puno nova, izgubio je usput i popriličan dio tog bogatstva, a za to krivi svoje neiskustvo i godine.  

'Puno sam izgubio. Zapravo nisam ništa stavio sa strane. Nisam  izgradio sigurnosnu mrežu i imao sam pomalo čudno shvaćanje recesije. Nisam imao dovoljno znanja. Samo sam uživao u životu, zabavama i kuhanju', otvoreno govori Oliver.

No itekako je ponosan na sve što je postigao do sada, budući da je doslovno krenuo od nule. Danas samo u Velikoj Britaniji ima 48 restorana u svom vlasništvu, a izdao je 19 knjiga prevedenih na 26 jezika.

  • +10
Jamie Oliver Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Kad imaš 30 godina i određeni talent moraš to iskoristiti,  a to sam i učinio, stvorili smo 8500 radnih mjesta i učinili smo sve kako bi ljude natjerali da počnu kuhati. U to smo uložili srce i dušu', priznaje 42-godišnji Oliver koji je danas zaposleniji no ikad.

Filming Friday night feasts with @jimmysfarm today is all about Beans ! Time to dance Joxx

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

No slavni kuhar kaže da je ipak naučio nešto iz vlastitih grešaka, a njegovo poslovno carstvo i dalje raste, jednako kao i obitelj. Već je 17 godina u sretnom braku sa suprugom Jools koja mu je prije godinu dana rodilo peto dijete. Oliver ne odbacuje ni mogućnost da njihova velika obitelj uskoro dobije još jednog člana.

Hanging with my two buddy's.......

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)

'Više nema mjesta u automobilu, pa bih možda trebali nabaviti autobus. Jools bi voljela da kažem 'nikad ne reci nikad'. Uvijek mi govori da ništa ne isključujem kao mogućnost', kaže 'Goli kuhar'.

What a Legend.....nice one @usainbolt thanks for all the inspiration big love jx

Objavu dijeli Jamie Oliver (@jamieoliver)