PRILAGODBA

Koronavirus poremetio planove TV kućama: Otpali najjači aduti, a umjesto njih gledat ćemo reprize kvizova, utakmica i neke nove dokumentarce

28.03.2020 u 11:46

Bionic
Reading

Koronavirus poremetio je planove i televizijskim kućama, odustalo je od snimanja emisija uživo i onih pred publikom, nema sportskih prijenosa jer su obustavljena natjecanja, a ne čekanju su i brojne serije

Otkada je Nacionalni stožer civilne zaštite objavio preporuke najstrožeg socijalnog distanciranja uz druge mjere prevencije oko širenja korona virusa HRT je zbog velikog broja ljudi na setu zaustavio snimanja 'Potjere' i 'Milijunaša'. Emisije koje se emitiraju ovih dana snimljene su ranije, a nakon njih do novih snimanja emitirat će se neke starije reprizne epizode. 'Potjera' će se tako emitirati do 2. travnja, a 'Milijunaš' do 30. travnja. Prioritet je zaštititi zaposlenika angažiranih na tim projektima i stopostotna sigurnost natjecatelja, kažu s HRT-a, na kojem su već ranije odustali i od showa 'Zvijezde pjevaju' koji je s emitiranjem trebao započeti prije tjedan dana.

Privremeno smanjuju i broj emisija u prime timeu Prvog programa. Do daljnjega će se umjesto emisije 'U svom filmu' Tončice Čeljske utorkom u 20:05 emitirati produkcijski manje zahtjevan talk show Romana Bolkovića. Za srijede navečer privremeno se prestaju proizvoditi emisije Destinacija: Hrvatska i Kultura s nogu, a u njihovom terminu u 21 sat puštat će se vrhunski dokumentarni serijali BBC-a. Privremeno je zaustavljena i proizvodnju emisija Plodovi zemlje i More, a nedjeljna poslijepodneva kratit će se uz nagrađivane dugometražne dokumentarne filmove.

S obzirom na odgode najvećih sportskih natjecanja, HRT za sve sportske zaljubljenike priprema snimke najzanimljivijih trenutaka iz prošlih izdanja Olimpijskih igara i nogometnih prvenstava.

Nastavno na najnoviju situaciju vezano za pandemiju i potres na zagrebačkom području, snimanje i emitiranje showa Nove TV 'Tvoje lice zvuči poznato' do daljnjega se obustavlja. 'Sigurnost i zdravlje svih članova produkcije popularnog showa su na prvom mjestu', poručuju s Nove TV.

U vrijeme pandemije s emitiranjem je trebala početi nova sezona realityja 'Ženim sina', no od toga je Nova TV zasad odustala. Seriju 'Drugo ime ljubavi' Nova TV planira nastaviti prikazivati do kraja. Sezona je uspješno finalizirana te čini ukupno 173 epizode, a scenaristički je prilagođena tako da je snimanje samo nešto malo ranije završeno od planiranog. Do finala gledatelji imaju priliku pogledati još ukupno 36 epizoda.

RTL je privremeno zaustavio proizvodnju zabavnog i dramskog programa. Emisija 'Brak na prvu' emitirat će se kako je i planirano prije pojave koronavirusa, a RTL u svom programu ima pripremljene i druge projekte za nadolazeće mjesece. 'Gledateljima ćemo ponuditi kombinaciju domaće i strane produkcije uz poseban naglasak na informativni program koji gledateljima donosi sveobuhvatan pregled zbivanja u zemlji i svijetu i to u više minuta nego ranije', rekli su s RTL-a za 24sata.