NA SAM USKRS

Koncert zbog kojeg su zaplakali milijuni diljem svijeta: Andrea Bocelli pjevao u praznoj milanskoj katedrali

12.04.2020 u 20:50

Bionic
Reading

Slavni operni pjevač Andrea Bocelli održao je na sam Uskrs u katedrali Duomo u Milanu koncert kojim je na svoj način, kroz pjesmu, odlučio poslati 'ljubav i nadu' Italiji, ali i cijelom svijetu zbog pandemije koronavirusa. Prijenos je održan preko njegovog YouTube kanala, a obožavatelji nisu mogli sakriti emocije zbog njegovih izvedbi

Baš kao što je i najavio, na sam Uskrs u praznoj milanskoj katedrali Duomo, 61-godišnji talijanski operni pjevač Andrea Bocelli održao je koncert pod nazivom 'Music for Hope' ('Glazbom do nade', op.a.). Iako je katedrala trenutno zbog cijele zdravstvene situacije, koja je ponajviše pogodila upravo Italiju, zatvorena, zbog Bocellijevog koncerta napravljena je iznimka i to uz posebnu dozvolu monsinjora Gianantonija Borgonova, ali i gradonačelnika Milana Giuseppea Sala.

Andrea Bocelli: Music For Hope - Live From Duomo di Milano Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Uoči samog koncerta, Bocelli je stigao pred katedralu, a potom se uputio u unutrašnjost gdje ga je već čekao orguljaš Emanuele Vianelli, koji ga je glazbom pratio na svojim orguljama.

Bocellijeve izvedbe poput 'Ave Maria', 'Domine Deus' i 'Amazing Grace' izmamile su suze na oči milijunima diljem svijeta koji su prijenos gledali uživo na YouTube kanalu slavnog pjevača.