OBJAVA KOJA SVE ŠOKIRALA

Konačno su poznati svi detalji videa koji je snimila Kate Middleton

24.03.2024 u 12:51

Bionic
Reading

BBC je izdao priopćenje u kojem potvrđuje da su oni snimili video poruku princeze od Walesa te su joj poželjeli brz oporavak nakon njezine šokantne objave da prima kemoterapiju

Osoblje BBC-ja koje je snimilo video Kate Middleton otkrilo je zanimljive detalje sa snimanja videa koji je potresao britansku, ali i svjetsku javnost.

Član osoblja BBC-ja koji je snimio videoporuku princeze od Walesa u kojoj je objavila dijagnozu raka, potvrdio je kako video nije bio uređivan.

Gledatelji su, dodali su, vidjeli ono što je snimio tim koji je također bio odgovoran za praćenje krunidbe kralja i sprovoda kraljice Elizabete II.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: i-Images / Eyevine / Profimedia

Poruka Kate Middleton emitirana je prije Six O'Clock News u petak kad je majka troje djece i buduća kraljica otkrila je da joj je dijagnosticiran rak te da je podvrgnuta kemoterapiji nakon velike operacije abdomena - iako nije rekla i o kojoj se vrsti raka radi. Kako je objašnjeno, princeza je htjela da ju svi vide onakvu kakva je kako bi utišala bilo kakvu mogućnost novih teorija zavjere.

BBC Studios također nije imao nikakav urednički doprinos u poruci koja je prenesena i nisu bili uključeni u distribuciju videa i nisu uređivali snimku, objavio je The Mirror.

'BBC Studios je ovaj tjedan snimio poruku princeze od Walesa u Windsoru. Njezinom Kraljevskom Visočanstvu želimo brz oporavak', navodi se u priopćenju.

Prijatelj kraljevske obitelji ispričao je za The Sunday Times kako je ona sama napisala govor, a ideja da se snimi video, a ne pisana izjava, također je bila Kateina ideja jer je smatrala da će video obraćanje više umiriti javnost.

'Osjećala je da to mora učiniti zbog toga tko je. Više je to što ona zna da je javna osoba i da ima veliku odgovornost', otkrio je prijatelj kraljevske obitelji. Urednica The Suna Victoria Newton rekla je da se vrijeme emitiranja video poruke namjerno poklopilo s posljednjim danom u školi Lambrook u Berkshireu u koju idu Kateina djeca, princ George, princeza Charlotte i princ Louis, prije uskršnjih praznika

Rekla je: 'Koliko sam shvatila, princeza je prije dva tjedna donijela odluku da će dati ovu javnu izjavu. Njoj kao majci ključno je bilo zaštititi djecu. Nije željela da idu u školu, da se od njih traži još više nego što se već traži', objasnila je.

Kate je to učinila u formi videa kako bi poruka bila osobnija i vjerodostojnija.

Sve je to uslijedilo nakon što se podigla velika medijska buka oko digitalne izmjene fotografije Kate s djecom za Majčin dan, koju su međunarodne agencije kasnije povukle.

Kako su objavili mediji, princ i princeza od Walesa dirnuti su podrškom koja im dolazi sa svih strana svijeta.

Glasnogovornik Kensingtonske palače poručio je: 'Princ i princeza su silno dirnuti ljubaznim porukama ljudi ovdje u Velikoj Britaniji, diljem Commonwealtha i diljem svijeta kao odgovor na poruku Njezinog Kraljevskog Visočanstva. Izuzetno su dirnuti toplinom i podrškom javnosti i zahvalni su na razumijevanju njihovog zahtjeva za privatnošću u ovom trenutku'.