ČETVRTA SEZONA SHOWA

Mentori u 'Voiceu' izabrali nove članove svojih timova: Na neke odluke žirija publika burno reagirala

18.11.2023 u 20:30

Bionic
Reading

Večeras je emitirana druga audicijska emisija glazbenog spektakla na HTV-u. Počela je komplimentima koje su mentori Davor Gobac, Dino Jelusić, Vanna i Damir Urban govorili jedni drugima

'Urban je novi tip, ali mi se čini da se jaaaako udomaćio', 'Gađat ću ga kokicama'. Vanna je vokalni monstrum koji se ne predaje'. 'Malo je se bojim, ali nadam se da će me proć kroz vrijeme'. 'Dino je zanimljiv kao osoba, a kao mentor vidjet ćemo kako će funkcionirati.. padali su najpozitivniji komentari mentora, a nakon toga su Vanna, Gobac, Urban i Dino sjeli su u svoje crvene fotelje mentora i show je mogao početi.

Prvi je nastupio Ante Zuanović koji je izveo je 'Pismo ćali', emotivnu pjesmu Vice Vukova koju je Vanna nazvala 'našim kulturnim naslijeđem'. Publika je odlično reagirala na njegov nastup, ali to nije bilo dovoljno da se mentori okrenu. 'Kao takva, uz originalnu interpretaciju, jednostavno je nedostižna koliko god je netko dobro izveo', poručila je Vanna. Publika je sjajno reagirala na Antin nastup, ali to nije bilo dovoljno da se mentori okrenu.

Gabriela Braičić, sa samo 18 godina, odnedavno studentica Glazbene akademije, voli sve vrste glazbe, a nastup je posvetila svome nedavno preminulom djedu. Njezin izbor bila je Aretha Franklin (verzija Jennifer Hudson) i pjesma 'Aint' no Way'. Gobac, Dino i Vanna okrenuli su se gotovo u isti tren, a u 'Voiceu' se dogodio i prvi slučaj blokade, i to novog mentora Urbana, bez obzira na njegovo oduševljenje ovim zaista posebnim nastupom. Ako se mentora blokira, prije nego se odlučio okrenuti, on ne može uzeti kandidata u svoj tim. 'Jako dobro. Ja čak i ne znam koju si pjesmu pjevala, ali morao sam se okrenuti čim si se počela onako uzdizat… Bravo!' komentirao je Gobac ovaj sjajni nastup. Odabrala je Gopca za svog mentora.

  • +19
The Voice Hrvatska 2023. (2. emisija) Izvor: Promo fotografije / Autor: Dario Njavro za HRT

'Taj neki čudni osjećaj koji te vuče, a ne znaš zašto, ne znaš ga objasniti, ali tu je. E, to je glazba!, izjavio je Teo Kifer predstavljajući se. Dolazi iz Rajsavca pokraj Požege. Vanna je prepoznala njegov glas i našao je mjesto u njezinu timu. 'Tu je šefica, sretno momak!', poželio mu je sreću u natjecanju na svoj način Gobac.

Nora Bago, koja je odrasla u Bolu na Braču, a živi u Splitu, kaže da nije voljela svoj glas, ali se naviknula na njega. Prije četiri godina pokušala je na 'Voiceu', no tada je bila uplašena i nije prošla dalje. Odabrala je pjesmu Nore Jones, a želja joj je bila da se Dino odmah okrene. Na žalost, bez obzira na komplimente, mentori se nisu okrenuli. Izbor pjesme, prema njihovu mišljenju, jednostavno nije bio dovoljno dobar i dovoljno poseban i impresivan da pokaže njezin talent.

Martin Kosovec sa svojih 18 godina vrlo ozbiljno shvaća glazbu i smeta mu površnost. Inspiracija mu je otac koji svira 'milijun instrumenata'. Odlučio se za Sinatrin 'My Way', kako sam kaže, lektiru za svakoga tko želi pjevati. Martin je uživao i na kraju su mu se tri mentora okrenula tijekom posljednjih taktova pjesme, a on je izabrao Dinin tim. Imaš stav kao da si sam sebi otac, rekao je Dino i prihvatio ga u svoj tim.

Ponovno pjesma Arethe Franklin, ovaj put 'I Never Loved a Man', u izvedbi Anđele Grubišin Ković. 'Treba sjesti i brusiti, brusiti i brusiti“, komentirao je Dino. 'Dobro si posložena cura i sve će doći na svoje', rekla je Vanna i na neki način dala motivaciju da, bez obzira na to što nije prošla u ovoj fazi natjecanja, ne odustaje.

Lucija Stipanović ne voli da joj se govori što, kada i gdje, ali ipak došla je u ovaj uži krug audicije. Adele je njezin izbor, i pjesma 'To Be Loved'. Toplina šapta i glasa koji nosi emocije - i četiri mentora okrenula su se da vide tko stoji iza toga fantastičnog glasa. Gobac, Vanna, Urban i na kraju Dino uputili su niz komplimenata za ovaj nastup. Bilo je i suza, a na kraju Lucija je za mentora odabrala Urbana s kojim će dalje kroz 'Voice'.

Elvis i 'Burning Love' bio je izbor Marija Pavlića iz Zagreba, koji ni sam nije siguran koliko je gaža odsvirao po klubovima i kafićima. 'Došao si iz Las Vegasa, a nisi Elvis. Reci, tko si', komentirao je Gobac koji je dobio novog člana svojeg tima.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati' 

Sara Mustapić svira flautu, pjeva, voli mandolinu, uživa uz svoj orkestar iz Imotskoga i odavno želi naučiti svirati što više instrumenata. Njezin otac skuplja starine i kod kuće imaju etno muzej koji je kulturno dobro Republike Hrvatske. Izvela je pjesmu 'Zemlja i stina' Doris Dragović, ali bez obzira na želju i volju, trema je odradila svoje i nitko od mentora nije se okrenuo. 'Ne može curu iz Imotskog zaplašiti nijedan naš komentar', zaključila je Vanna.

Karla Arković izvela je pjesmu 'Stand Up', a okrenuli su se Vanna i Dino. Moćan glas s mnogo energije i želje jednostavno je 'lomio' mentore. Teška i izazovna pjesma, koja ide od dubina do visina, donijela je Dini novu članicu tima. 'Odabrala sam ovu pjesmu jer je spektakularno teška', rekla je Karla nakon izvedbe. Ima 19 godina i dolazi s Brača. Kaže da je svog mentora Dinu odabrala jer ima istu majicu kao njezina pratnja.

'Želim da prođeš, ništa drugo. Ne želim da se razočaraš', riječi su Aidina tate koji je, uz mamu, njezina najveća podrška na putovanju 'Voiceom'. 'All I Ask' u izvedbi Aide Tokić donio je Urbanu novu članicu tima. 'Puno toga još možeš otpjevati pa ćemo još puno toga preslušati i naći nešto', rekao je Urban.

'Blackbirds' Beatlesa bio je izbor Ive Kralja iz Solina, povratnika u 'Voice'. Odlučio se vratiti bez velikih očekivanja, ali s velikom željom. Radi s djecom kao profesor glazbenog, tijekom izvedbe sam se pratio na klaviru, a ovaj put našao je mjesto u Vanninu timu. U prošloj sezoni Ivo je bio član Massimova tima.

  • +14
Nastup mentora u prvoj epizodi 'The Voice Hrvatska' Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrt promo